Recept: Lättlagad mild indisk gryta med smöriga naanbröd
18 Feb 2019
– Minutstrimlorna av lårfilé är saftiga och smakrika. Dessutom behövs varken kniv eller skärbräda, utan de kan gå direkt ner i pannan. Perfekt till wok, grytor och ugnsrätter, säger Kristin Birath, produktansvarig på Kronfågel.
Ingredienser
4 portioner
Tillagningstid: 1 timme
1 förpackning Minutstrimlor – Lårfilé, 550 g
1 gul paprika
1 rödlök
1 msk riven ingefära
raps- eller olivolja till stekning
1 burk kormasås, 350 g + 1 dl vatten
1 tsk salt och nymalen svartpeppar efter smak
färsk mynta
Curryrostade kikärtor
1 förpackning kikärtor, 380 g
1 vitöksklyfta
2 msk olivolja
1 tsk curry
1 tsk salt
Naanbröd
1 förpackning naanbröd, 260 g
20 g smör
1 msk sesamfrön, gärna svarta och vita
2 tsk flingsalt
Till servering
Basmatiris
Tillagning
Curryrostade kikärtor:
Sätt ugnen på 175 grader.
Skölj kikärtorna och låt de rinna av på dubbla hushållspapper. Skala och riv vitlöken. Rör i ihop vitlök, olivolja, curry och salt och blanda runt med kikärtorna i en skål. Fördela dem på en bakpappersklädd plåt och rosta i ugnen cirka 45 minuter. Skaka om en gång.
Naanbröd:
Höj ugnsvärmen till 200 grader. Bred smör på bröden och strö på sesamfrön och salt och värm dem i ugnen cirka 8 minuter.
Kormagryta:
Skär paprika och rödlök i grova bitar. Hetta upp lite olja i en stor stekpanna. Stek paprika och rödlök med ingefäran i cirka 5 minuter tills det mjukar lite. Ta upp och lägg åt sidan. Tillsätt lite mer olja och stek kycklingen 5-6 minuter runt om i omgångar så den blir gyllene. Salta och peppra. Lägg i grönsakerna och häll på kormasåsen och vattnet låt allt bli varmt. Servera med ris, mynta, rostade kikärtor och naanbröd.
18 Feb 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"