Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept: Lammracks med Papardelle och tryffelolja

 
Recept: Lammracks med Papardelle och tryffeloljaLammracks med Papardelle och tryffelolja och Château Courac 2015. Château Courac 2015, som lanserades den 1 mars i Systembolagets fasta sortiment, matchas perfekt till Lammracks med Papardelle och tryffelolja.
Recept:
800 g lammracks / 2 st vitlöksklyfta / ½ chili röd / 1 tsk rosmarin / ½ tsk timjan / ½ krm salt / 1 krm svartpeppar / ½ krm kanel / 1 tsk vit tryffelolja / ½ tsk flytande honung / 1 msk Château Courac / 2 msk olivolja / 25 g smör / 1 st röd paprika / 1 st gul paprika / 1 msk olivolja / Flingsalt & grovmalen svartpeppar / Ca 300 g Papardelle med ägg 

Gör så här:
1. Torka köttet med hushållspapper och låt det vara rumstempererat.
2. Skala vitlök, kärna ur och hacka chili. Mortla vitlök och chili med rosmarin, timjan, salt, peppar, kanel, tryffelolja och honung till en paste. Rör sedan i vinet. Skåra köttet och gnid in köttet väl med kryddoljan.
3. Bryn köttet med smör/olja på medelstark värme. Sänk värmen, ös hela tiden. Stek köttet till innertemperatur på ca 58˚C (medium rare). Om du grillar, grilla köttet i cirka 10 minuter runt om. Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det. Salta och peppra efter smak.
4. Skölj, torka och skär paprikorna i större bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i paprikan med skinnen nedåt, strö över salt och peppar. Rosta i 1-3 minuter, vänd och rosta ytterligare ca 1-3 minuter beroende på hur hög värme du har. Paprikorna ska bli lite brända på skinnsidan. Häll på olivolja och rör runt någon minut i den heta pannan.
5. Koka pastan enligt anvisningarna, pastan ska vara al dente!

Lägg skivor av lammracks på pastan, ringla över vit tryffelolja efter smak, garnera med strimlad paprika. 

Matchande vin: Château Courac 2015 

Château Courac 2015 är ett välbalanserat vin med mogen söt frukt med inslag av cassis, plommon, körsbär samt örtiga undertoner. Vinet har runda tanniner med uppfriskande syra och en utmärkt längd. 

Château Courac 2015 passar utmärkt till rustika rätter av lamm, nöt och vilt. Vinet passar fint att drickas nu men har även lagringspotential. 

Pris: 119 kr
Lansering: 1 mars, fast sortiment, 109 butiker
Ursprung: Rhône Valley, Laudun, Tresques, Frankrike
Druvor: 50% Syrah, 30% Grenache, 10% Mourvèdre, 10% Counoise 
Alkohol: 14%
Producent: Château Courac



Källa: Carovin AB

Taggar

Kött Recept Vin