Recept: Lammracks med Papardelle och tryffelolja
30 Apr 2019
Recept:
800 g lammracks / 2 st vitlöksklyfta / ½ chili röd / 1 tsk rosmarin / ½ tsk timjan / ½ krm salt / 1 krm svartpeppar / ½ krm kanel / 1 tsk vit tryffelolja / ½ tsk flytande honung / 1 msk Château Courac / 2 msk olivolja / 25 g smör / 1 st röd paprika / 1 st gul paprika / 1 msk olivolja / Flingsalt & grovmalen svartpeppar / Ca 300 g Papardelle med ägg
Gör så här:
1. Torka köttet med hushållspapper och låt det vara rumstempererat.
2. Skala vitlök, kärna ur och hacka chili. Mortla vitlök och chili med rosmarin, timjan, salt, peppar, kanel, tryffelolja och honung till en paste. Rör sedan i vinet. Skåra köttet och gnid in köttet väl med kryddoljan.
3. Bryn köttet med smör/olja på medelstark värme. Sänk värmen, ös hela tiden. Stek köttet till innertemperatur på ca 58˚C (medium rare). Om du grillar, grilla köttet i cirka 10 minuter runt om. Låt köttet vila några minuter innan du skär upp det. Salta och peppra efter smak.
4. Skölj, torka och skär paprikorna i större bitar. Hetta upp en stekpanna, lägg i paprikan med skinnen nedåt, strö över salt och peppar. Rosta i 1-3 minuter, vänd och rosta ytterligare ca 1-3 minuter beroende på hur hög värme du har. Paprikorna ska bli lite brända på skinnsidan. Häll på olivolja och rör runt någon minut i den heta pannan.
5. Koka pastan enligt anvisningarna, pastan ska vara al dente!
Lägg skivor av lammracks på pastan, ringla över vit tryffelolja efter smak, garnera med strimlad paprika.
Matchande vin: Château Courac 2015
Château Courac 2015 är ett välbalanserat vin med mogen söt frukt med inslag av cassis, plommon, körsbär samt örtiga undertoner. Vinet har runda tanniner med uppfriskande syra och en utmärkt längd.
Château Courac 2015 passar utmärkt till rustika rätter av lamm, nöt och vilt. Vinet passar fint att drickas nu men har även lagringspotential.
Pris: 119 kr
Lansering: 1 mars, fast sortiment, 109 butiker
Ursprung: Rhône Valley, Laudun, Tresques, Frankrike
Druvor: 50% Syrah, 30% Grenache, 10% Mourvèdre, 10% Counoise
Alkohol: 14%
Producent: Château Courac
Källa: Carovin AB
30 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"