Recept: Kyckling Ministeak Rydberg
17 Sep 2024
Kyckling Ministeak Rydberg
4 portioner Tillagningstid: 45 minuter
Ingredienser:
1 förpackning Lönneberga Kyckling Ministeak, (á 650 g)
Söt senapscrème
- 1 tsk Colman’s senapspulver
- 2 msk skånsk senap
- 1 msk florsocker
- 1 dl vispgrädde
- salt
Råstekt potatis
- 700 g potatis
- olivolja
- salt & svartpeppar
Sauterad lök
- 2 gula lökar
- olivolja
Till servering
- 1 msk finhackad persilja
- 4 äggulor
Gör så här:
Senapscrème: vispa ihop senapspulver, senap och florsocker. Tillsätt grädden och vispa tills senapscrèmen är som lättvispad grädde i konsistensen. Smaka av med salt och ställ i kylen till servering.
Råstekt potatis
- 700 g potatis
- olivolja
- salt & svartpeppar
Sauterad lök
- 2 gula lökar
- olivolja
Till servering
- 1 msk finhackad persilja
- 4 äggulor
Gör så här:
Senapscrème: vispa ihop senapspulver, senap och florsocker. Tillsätt grädden och vispa tills senapscrèmen är som lättvispad grädde i konsistensen. Smaka av med salt och ställ i kylen till servering.
Råstekt potatis: tärna potatisen i centimeterstora bitar. Värm en stekpanna till medelhög temperatur och stek potatisen i olja 10-15 minuter tills den är genommjuk och har fin färg. Smaka av med salt och svartpeppar.
Sauterad lök: finhacka löken, fräs i olja i en kastrull på medeltemperatur i 5 minuter. Den ska bli mjuk men inte få färg.
Kyckling Ministeak: tillaga kycklingen enligt anvisningen på förpackningen.
Servering: lägg potatisen på ena halvan av fyra tallrikar och kycklingen på den andra. Lägg löken i mitten med äggulan ovanpå. Strö över persilja och servera med den söta senapscrèmen.
17 Sep 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning:
-
Människor som bakar mår bättre
Ny rapport visar fördelarna med att baka och vad som är mest populärt
-
Strawberry utökar i Skåne
Fastigheten renoveras nu till sin forna glans