Recept: Jill Johnsons grillrecept på Sticky Ribs BBQ-style
4 Sep 2020
Sticky Ribs BBQ-style
4-6 portioner
2-3 kg tunna revben
1 gul lök
1 tsk svartpepparkorn
3 lagerblad
2 tsk salt
Till servering
Flingsalt och en nypa chiliflakes
BBQ-sås
1 rödlök
3 vitlöksklyftor
1 msk rökt paprikapulver
½ tsk hela svartpepparkorn
2 msk olivolja
1 flaska chilisås (340 g)
1 ½ dl passerade tomater
½ dl äppelcidervinäger
1 dl Bourbon whiskey
2 dl mörkt muscovadosocker
1 tsk salt
Gör så här:
Börja med barbecuesåsen: Skala och hacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök, rökt paprikapulver och pepparkorn i olja utan att det tar färg. Tillsätt resten av ingredienserna och låt sjuda på svag värme i 20 minuter. Rör då och då. Låt såsen svalna.
Ribs: Koka upp rikligt med vatten i en stor syltkastrull. Skala, klyfta och lägg i löken, svartpepparkornen, lagerbladen och saltet. Lägg i köttet och låt det sjuda varsamt tills köttet släpper från benen, cirka 1 ½-2 timmar.
Gör i ordning en fin grillglöd. Lägg på de kokta revbenen och pensla generöst med BBQ-sås runtom.
Grilla några minuter runtom men passa så att de inte bränns på grund av sockret i såsen. Låt dem vila cirka 10 minuter innan du skär upp dem. Strö på lite flingsalt och chiliflakes och servera.
Receptet finns även med i kokboken Country cooking, där bjuder hon på allt från handtrillade köttbullar och rökiga revben till fabulösa hamburgare, hemgjord lemonad och grillade marshmallows. Allt serverat till toner av sorgsna countryballader och uppsluppen honky tonk.
Dryck till ribsen: Nashville Stories röda
4 Sep 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"