Recept: Het sås och drink med bourbon
5 Jul 2019
Med den heta såsen har kockarna skapat en skapat en sydstatsinfluerad kycklingrätt med tydliga toner av Bulleit Bourbon. Receptet på Bulleit Bourbon Hot Sauce och drinken Spicy julep kommer här:
Bulleit Bourbon Hot Sauce
Du behöver:
• - En mixer
• - En kniv
• - En skärbräda
• - En ananas
• - Lite salt – eller så mycket salt som du vill!
• - 2,5 dl chili (välj din favoritsort t.ex. Jalapeños eller Aji Amarillos)
• - 5 st vitlöksklyftor
• - 2,5 dl rödlök
• - 1,5 dl citronjuice
• - 1 msk svartpeppar
• - 5 dl äppelcidervinäger
• - En skvätt olivolja
• - 1,5 dl Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye
Skär ananasen i delar och grilla den så att den karamelliserad. Sedan skär du upp chili. Du bestämmer om du vill behålla kärnorna eller inte. Skär löken och skala vitlöken. Häll i vinäger och citronjuice i mixern tillsammans med salt och peppar.
Addera samtliga ingredienser (lök, vitlök, grillad ananas, chili) i mixern. Mixa! Nu har du din Hot Sauce! Bara en sak som saknas. Koka upp såsen i en kastrull, addera Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye. Låt såsen kylas, addera whiskeyn.
Drinken Spicy julep
En handfull knippe mynta
4 cl Bulleit Bourbon Hot Sauce
7 cl Bulleit Bourbon
3 cl Socker
3 skvättar Angostura Bitter
1 syltburk
Mortla myntan och lägg i en syltburk. Addera socker, hot sauce och Bulleit Bourbon samt ett par skvättar Angostura Bitter efter smak. Toppa med is (gärna krossad) och rör runt drinken. Garnera med myntablad och chilipulver.
Under hela juli serverar BBQ-restaurangen Brisket & Friends denna specialkomponerad hot sauce baserad på Bulleit Bourbon, chili och ananas.
Brisket & Friends har två restaurangerm en på Upplagsvägen 18, Årsta och på Upplandsgatan 7, Stockholm.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brisket & Friends
5 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"