Recept: Het sås och drink med bourbon
5 Jul 2019
Med den heta såsen har kockarna skapat en skapat en sydstatsinfluerad kycklingrätt med tydliga toner av Bulleit Bourbon. Receptet på Bulleit Bourbon Hot Sauce och drinken Spicy julep kommer här:
Bulleit Bourbon Hot Sauce
Du behöver:
• - En mixer
• - En kniv
• - En skärbräda
• - En ananas
• - Lite salt – eller så mycket salt som du vill!
• - 2,5 dl chili (välj din favoritsort t.ex. Jalapeños eller Aji Amarillos)
• - 5 st vitlöksklyftor
• - 2,5 dl rödlök
• - 1,5 dl citronjuice
• - 1 msk svartpeppar
• - 5 dl äppelcidervinäger
• - En skvätt olivolja
• - 1,5 dl Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye
Skär ananasen i delar och grilla den så att den karamelliserad. Sedan skär du upp chili. Du bestämmer om du vill behålla kärnorna eller inte. Skär löken och skala vitlöken. Häll i vinäger och citronjuice i mixern tillsammans med salt och peppar.
Addera samtliga ingredienser (lök, vitlök, grillad ananas, chili) i mixern. Mixa! Nu har du din Hot Sauce! Bara en sak som saknas. Koka upp såsen i en kastrull, addera Bulleit Bourbon eller Bulleit Rye. Låt såsen kylas, addera whiskeyn.
Drinken Spicy julep
En handfull knippe mynta
4 cl Bulleit Bourbon Hot Sauce
7 cl Bulleit Bourbon
3 cl Socker
3 skvättar Angostura Bitter
1 syltburk
Mortla myntan och lägg i en syltburk. Addera socker, hot sauce och Bulleit Bourbon samt ett par skvättar Angostura Bitter efter smak. Toppa med is (gärna krossad) och rör runt drinken. Garnera med myntablad och chilipulver.
Under hela juli serverar BBQ-restaurangen Brisket & Friends denna specialkomponerad hot sauce baserad på Bulleit Bourbon, chili och ananas.
Brisket & Friends har två restaurangerm en på Upplagsvägen 18, Årsta och på Upplandsgatan 7, Stockholm.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Brisket & Friends
5 Jul 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mer svenskt vildsvinskött ska nå restaurangerna
"Våra ledord är att det ska vara så enkelt som möjligt – både för företag och jägare"
-
Tung start på året för restauranger
”Illa att omställningsstödet inte går att söka längre än till sista juli 2020”
-
McDonald’s Sverige lanserar burgare av 100% växtkött
"Det här är ett spännande test av en riktigt god burgare"
-
Quality Hotel The Weaver invigs i mars
"Hotellet har närhet till Liseberg, växande arbetsplatsområden och allmänna kommunikationer"
-
Scandic Arlandastad har öppnat
"Hotellet är en viktigt beståndsdel i utvecklingen av näringslivet kring Arlanda Airport City. "
-
Foodexpo flyttas fram
"Mässan får ett nytt datum på grund av coronasituationen"
-
Fortsatt tufft läge för branschen
"Företagen har det svårt med likviditeten"