Recept: Cocktails med rabarbersmak
13 Feb 2021
Koskenkorva har det senaste året lanserat smaksatta likörer, först kom Ginger, därefter Lemon och sedan Salmiakki. Nu lanseras Koskenkorva Rhubarb gjord på färska rabarber och granatäpple.
Drycken från den finska vodkaföretaget har en rosa färg och fungerar att servera kall som den är eller att använda som bas i drinkar.
Här delar deras bartenders med sig av tre olika serveringsförslag:
Rhubarbie
40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice
60 ml Tonic
Apelsinskiva
Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva. Klart!
Burning Storm
20 ml Koskenkorva Rhubarb
20 ml Mörk rom
Ginger Beer
Lime
Fyll ett glas med is och häll över alla ingredienser. Rör om, garnera med lime och servera.
Rhubarb Smash
40 ml Koskenkorva Rhubarb
30 ml Citronjuice
10 ml Sockerlag
10 Myntablad
Skummad äggvita
Mät upp alla ingredienser i en shaker. Skaka hårt och sila ned i ett kylt glas med is. Garnera och servera.
Källa och foto: Altia
13 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"