Recept: Cocktails med rabarbersmak
13 Feb 2021
Koskenkorva har det senaste året lanserat smaksatta likörer, först kom Ginger, därefter Lemon och sedan Salmiakki. Nu lanseras Koskenkorva Rhubarb gjord på färska rabarber och granatäpple.
Drycken från den finska vodkaföretaget har en rosa färg och fungerar att servera kall som den är eller att använda som bas i drinkar.
Här delar deras bartenders med sig av tre olika serveringsförslag:
Rhubarbie
40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice
60 ml Tonic
Apelsinskiva
Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva. Klart!
Burning Storm
20 ml Koskenkorva Rhubarb
20 ml Mörk rom
Ginger Beer
Lime
Fyll ett glas med is och häll över alla ingredienser. Rör om, garnera med lime och servera.
Rhubarb Smash
40 ml Koskenkorva Rhubarb
30 ml Citronjuice
10 ml Sockerlag
10 Myntablad
Skummad äggvita
Mät upp alla ingredienser i en shaker. Skaka hårt och sila ned i ett kylt glas med is. Garnera och servera.
Källa och foto: Altia
13 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
![](https://boa.docu.info/dyn/eip/edit/staticpage/00/14/73/hr.jpg)
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
O’Learys öppnar restaurang i nybyggda Racehall Stockholm
Gokartbana, restaurang och möjligheter för konferens och event
-
Gastronomiska upplevelser viktigast för svenska turister
"Det är i linje med en trend vi sett"
-
Bicky Chakraborty väljs in i Swedish Tennis Hall of Fame
"Det är en stor ära för vår familj"
-
Liseberg bygger upp Oceana igen
Så ser planerna ut för återuppbyggnaden av Oceana:
-
Astrid Lindgrens Vimmerby köper Oxgården
"Nu är det dags för någon annan att ta över"
-
Idag byter arenan namn till Strawberry Arena
"Det är just därför vi ser vårt samarbete med arenan som en perfekt match"
-
Starkt bokningsläge på Sveriges campingplatser
"I början av säsongen var jag lite orolig men nu har det vänt"