Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept: Cocktails med rabarbersmak

 
  • Burning Storm, Rhubarb Smash och Rhubarbie.

    Burning Storm, Rhubarb Smash och Rhubarbie.

  • Rhubarb Smash.

    Rhubarb Smash.

  • Rhubarb med smaksättning av rabarber och granatäpple.

    Rhubarb med smaksättning av rabarber och granatäpple.

Föregående
Nästa
 
Rhubarb är det senaste tillskottet i Koskenkorvas likörportfölj, den är smaksatt med färska rabarber och granatäpple. Med både sött och syrlig smak så fungerar den bra som grund i olika typer av cocktails.

Koskenkorva har det senaste året lanserat smaksatta likörer, först kom Ginger, därefter Lemon och sedan Salmiakki. Nu lanseras Koskenkorva Rhubarb gjord på färska rabarber och granatäpple.

Drycken från den finska vodkaföretaget har en rosa färg och fungerar att servera kall som den är eller att använda som bas i  drinkar.
Här delar deras bartenders med sig av tre olika serveringsförslag:


Rhubarbie
40 ml Koskenkorva Rhubarb
60 ml Tranbärsjuice 
60 ml Tonic
Apelsinskiva 

Häll i rikligt med is i ett vinglas och häll över ingredienserna. Rör om och garnera med en apelsinskiva. Klart!



Burning Storm
20 ml Koskenkorva Rhubarb 
20 ml Mörk rom 
Ginger Beer 
Lime

Fyll ett glas med is och häll över alla ingredienser. Rör om, garnera med lime och servera.




Rhubarb Smash
40 ml Koskenkorva Rhubarb
30 ml Citronjuice
10 ml Sockerlag
10 Myntablad
Skummad äggvita

Mät upp alla ingredienser i en shaker. Skaka hårt och sila ned i ett kylt glas med is. Garnera och servera.




Källa och foto: Altia