Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Recept: Adam Thulins Ryggbiff tillagad i Airfryer

 
  • Ryggbiff tillagad av Adam Thulins i Philips Airfryer Combi.

    Ryggbiff tillagad av Adam Thulins i Philips Airfryer Combi.

  • Med stektermometern går det att se köttets temperatur i NutriU-appen.

    Med stektermometern går det att se köttets temperatur i NutriU-appen.

Föregående
Nästa
 
Adam Thulin som kammade hem titeln Sveriges Mästerkock 2022 har tagit fram en red recept som kan tillagas i Airfryer. Med hans kompetens för tillagning och hans smaksäkerhet har han tagit fram recept där både grader och tid i Airfryern anges, för en perfekt tillagning. I det här fallet har han använt sig av Philips Airfryer Combi.

RYGGBIFF 
Ingredienser:
• 400 g ryggbiff 
• Neutral olja 
• Salt 
• Nymalen svartpeppar
 • Skalade och krossade vitlöksklyftor 
• 3 rosmarinkvistar

 Gör så här:
1. Ta fram köttet från kylskåpet så det är rumstempererat.
2. Förvärm Airfryer Combin på 200 grader i 5 minuter.
3. Olja in och salta köttet. När Airfryer Combin blivit förvärmd, lägg köttbiten tillsammans med rosmarinen och vitlöken på gallret.
4. Stick in Airfryer Combins stektermometer i den tjockaste delen på köttet och ställ in den på 53 grader.
5. Tillaga i 5 minuter och vänd sedan köttet. Vänd var 5:e minut tills köttet nått rätt innertemperatur.
6. Låt vila 7 minuter innan servering. 
7. Tranchera upp köttet vid servering




Foto: Annika Rådlund (Bild på Adam Thulin)
Foto på rätterna: 
Philips