Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Premiär för Sveriges första alkoholfria julöl

 
I år lanseras för första gången någonsin ett svenskt alkoholfritt julöl på Systembolaget. Eriksberg Julbordslager är ett aningen mörkare alkoholfritt lageröl med fyllig smak och blommiga citrusaktiga toner. Samtliga julöl från Carlsberg Sverige finns på Systembolaget från den 3 november.

Intresset för alkoholfri öl fortsätter att växa. Under 2013 ökade försäljningen av alkoholfritt med 30 procent jämfört med året innan. Även i juletider är intresset för alkoholfritt öl stort. Redan för två år sedan kunde 44 procent av alla svenskar tänka sig att fira jul med en alkoholfri öl, det visade 2012 års upplaga av Carlsberg Sveriges årliga undersökning Dryckeskollen.

Lagom till årets julfirande lanseras Eriksbergs Julbordslager, det första svenska alkoholfria julölet någonsin på Systembolaget.

– Att dricka julöl till julmaten är en gammal och kär tradition. Därför är vi stolta över att presentera Sveriges första alkoholfria julöl. Eriksberg Julbordslager gifter sig utmärkt med julens många smaker, där ölets friska citrustoner passar bra till den lite fetare julmaten, säger Daniel Eriksson bryggmästare på Carlsberg Sverige.

Eriksberg Julbordslager – det första svenska alkoholfria julölet
Eriksberg Julbordslager är en mörkare alkoholfri lager som bryggts med rikliga mängder av rostad malt och aromatisk humle. Både doft och smak har toner av citrus och tropisk frukt samt en viss arom av blommighet. Ölet är fylligt med en tydlig och balanserad beska.

Namnet Eriksberg Julbordslager anspelar på att ölet passar till julbordets mat. Klassiska julkorvar, köttbullar, sill och Janssons frestelse är alla rätter som balanseras med Julbordslagerns friska toner.

Att brygga julöl är en flera hundra år gammal tradition och drycken har varit ett självklart inslag på de svenska julborden ända sedan vikingatiden. Julölet är ofta mörkt och smaken är traditionsenligt fylligare än ”vanlig ”öl, för att balansera upp julbordets lite fetare och salta rätter.

Julsortimentet 2014
Förutom den alkoholfria nykomlingen Eriksbergs Julbordslager rymmer årets utbud från Carlsberg Sverige ett brett sortiment med allt från smakrika och mustiga julöl, till friskare och lättare alternativ med olika alkoholhalt. Klassikerna Eriksbergs Julöl och Falcon Julöl finns tillgängliga i vanlig ordning, tillsammans med andra återkommande favoriter som Pripps Julöl, Falcon Julmumma och Jacobsen Golden Naked Christmas Ale.

Carlsberg Sveriges julöl finns till försäljning på Systembolaget från 3 november.

Carlsberg Sveriges julöl 201

Eriksberg Julbordslagerär 2014 års nyhet i julölssortimentet och det första svenska alkoholfria julölet på Systembolaget. Det är ett lite mörkare alkoholfritt lageröl med fyllig smak och blommiga och citrusaktiga toner. Pris på Systembolaget för storlek 33cl 11,90kronor.

Eriksberg Julöl är ett riktigt fylligt julöl, rikt på smak och arom som passar särskilt bra till julens delikatesser och goda tilltugg. Det lanserades 2007 och gjorde direkt succé. Eriksberg Julöl är bryggt enligt gammal bryggartradition och finns som starköl (5,6 %). Pris på Systembolaget för storlek 50 cl, 16,90 kronor exklusive pant.

Falcon Julöl är ett smakrikt öl med en mjuk och fin sötma, markerad beska och en fyllig smak av rostad malt. Falcon Julöl är ett av Sveriges populäraste julöl och bryggdes första gången julen 1898,med samma originalrecept som idag. Falcon Julöl finns både som starköl(5,2 %)och folköl(3,5 %). Pris på Systembolaget för storlek 50 cl, 16,90kr och33 cl, 11,90 kronor exklusive pant.

Falcon Julmumma passar utmärkt som aperitif före julbordet eller som ett alternativ till öl, glögg eller julmust. Den bryggs efter bryggarfamiljen Skantzes recept, med rostad malt som ger en mörkbrun färg och en rund och fyllig kropp med mild beska i eftersmaken. Den hemliga blandningen av julkryddor ger en härlig doft och smakupplevelse.Alkoholhalt: 5,2 %. Pris på Systembolaget för 50 cl, 17,90 kronor exklusive pant.

Pripps Blå Julöl är en elegant wiener, med en rubinröd lyster. Det är inte lika tungt som många andra Julöl utan erbjuder en lättare smakupplevelse som passar utmärkt till det moderna julbordets blandade smaker, men också som sällskapsdryck. Finns som starköl(5,0 %)och lättöl(2,2 %). Pris på Systembolaget för storlek 50 cl 15,90kronor exklusive pant.

Jacobsen Golden Naked Christmas Ale är av finaste kvalitet med en tydlig julkänsla. Ölet är mycket smakrikt och doftar av kanel, vanilj, citrusfrukter och lakrits. Alkoholhalten är 7,5 %. Pris på Systembolaget för storlek 75 cl, 59,90 kronor.

Den tredje november lanserades det första svenska alkoholfria julölet någonsin på Systembolaget. Lagom till årets julfirande lanseras Eriksbergs Julbordslager, det första svenska alkoholfria julölet någonsin på Systembolaget.

Om Carlsberg Sverige
Företaget utvecklar, tillverkar och säljer öl, mineralvatten och läsk samt distribuerar ett brett vin-och spritsortiment. Carlsberg, Pripps Blå, Falcon, Ramlösa och Pepsi är några av de varumärken som ingår i sortimentet. Carlsberg Sverige ingår i den internationella koncernen Carlsberg Group, med verksamhet i över 40 länder

Taggar

Jul Produktnyheter

 

Verksamheter till försäljning