Premiär för löjromssemla på Clarion Hotel Sign
3 Feb 2021

- Alla gillar semla och alla gillar löjrom, därför tyckte jag att det var dags att förena dessa två smaker, varför inte kombinera med ett gott glas champagne? Vi har experimenterat i några månader och jag är mycket nöjd med resultatet, säger David Viklund, Food & Beverage manager på Clarion Hotel Sign.
Tillsammans med hotellets kökschef Tomas Bengtsson och hotellets konditor Harriet Uusimäki har många varianter testats fram tills de äntligen var överens att de hittat hem. Semlan består av ett hembakat briochebröd med Västerbottensost, vispad crème fraîche, dill och det hela toppas med svensk löjrom från Kalix.
- Vi försökte visserligen få in lite kardemumma men det funkade inte, säger Tomas Bengtsson, kökschef på Clarion Hotel Sign. Råvarorna kommer från specialist grossisten Grönsakshallen Sorunda.
- Vi fick höra om idén och ville självklart vara med på ett hörn. Är det något vi på Sorunda värnar om så är det att lyfta våra duktiga producenter och svenska råvaror som Kalixlöjrom från familjeföretaget Junköfiskarna och Västerbottensost från Burträsk. Att göra nya tolkningar av klassisk mat är oerhört roligt, säger Kenneth Hellberg, Försäljning- och affärsutvecklingschef Grönsakshallen Sorunda
- Vi fick höra om idén och ville självklart vara med på ett hörn. Är det något vi på Sorunda värnar om så är det att lyfta våra duktiga producenter och svenska råvaror som Kalixlöjrom från familjeföretaget Junköfiskarna och Västerbottensost från Burträsk. Att göra nya tolkningar av klassisk mat är oerhört roligt, säger Kenneth Hellberg, Försäljning- och affärsutvecklingschef Grönsakshallen Sorunda
Löjromsemlan hade premiär på Clarion Hotel Signs Restaurang Kitchen & Table Norrmalm i Stockholm den 15 januari och kommer att serveras hela februari 2021.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotel Sign
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Clarion Hotel Sign
3 Feb 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Så mycket ökade logiintäkterna i sommar
"Sverige som turistland har verkligen levererat i sommar"
-
Drinkrecept: Apple tree av barchefen på Grand Hotel Saltsjöbaden
Drinken serveras i ett kylt coupeglas för att ge känslan av en äppelblomma som precis öppnat upp.
-
Local chef´s corner och 30 food trucks på Way Out West
Satsar på festivalmat utöver det vanliga
-
Ramundberget arrangerar gratis matlagningskurs för ungdomar
"Vi gör detta av flera skäl"
-
Scandic Ariadne totalrenoveras
Bygger relaxavdelning och skybar på sjuttonde våningen
-
Konkursvåg väntas inom flera branscher i höst
"Konkurser ligger på rekordlåga nivåer nu men förväntas öka under hösten"
-
Nytt samarbete för att återvinna textilier från hotell- och restaurangbranschen
"Processen kombinerar avfallet med skogsråvara"