Pontus Frithiof öppnar La Tour
26 Aug 2021
La Tour är den första fine dining-restaurangen som krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, öppnar sedan 2007 då populära Pontus in the Green House stängdes. Restaurangen ska erbjuda gastronomiska upplevelser som beskrivs som ett power dining-koncept, med en säsongsbaserad meny med väl utvalda drycker.
– La Tour är summan av våra erfarenheter och kärlek till matlagning i absolut världsklass. Jag är helt säker på att gästerna kommer bli överväldigade av maten, drycken, servicen och miljön. Vi har lyckats skapa en upplevelse som inte finns att hitta någon annanstans, säger Pontus Frithiof.
Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. På menyn, som innehåller en innovativ vegansk del, återfinns allt från tartar på Wagyubiff till ankleverterrin med brioche och rödlöksconfit, hel gratinerad vildfångad blå hummer med toppmurklor och spenat, svensk hängmörad entrecôte på ben med kvällens tillbehör samt vegansk chokladmousse av Valrhona Tulakalumchoklad och svenska sensommarbär.
Robert-Jan Rijns, med erfarenhet från några av Sveriges bästa restauranger, är restaurangchef och kökschef är Michael Spiridon med erfarenhet av både klassisk och vegansk matlagning.
Från och med september erbjuder La Tour på fredagar och lördagar även sin egen tolkning av en modern och lyxig afternoon tea. En mindre avsmakningsmeny avnjuts tillsammans med utsökta tesorter och ett rikligt urval av Champagne samt Tokaij- och Sauternesviner.
För de gäster som vill ha något alldeles extra går det att boka The Unicorn. Upplevelsen kan bokas för upp till sex personer och består av en middagsmeny med mer än ett dussin rätter och tillbehör. Vinerna som ackompanjerar maten är speciellt utvalda, enastående och unika, vilket gör varje Unicorn till något alldeles extra. För bokade sällskap ingår hämtning och lämning (inom Storstockholm) med Rolls-Royce och Porsche.
- För gäster som vill vara lite anonyma, så går det att ta sig upp hit direkt från garaget med hiss. Det går också att abonnera alla rum för till exempel företag som vill ha konfidentiella samtal.
Internationell och personlig prägel
Bakom ombyggnationen och renoveringen står inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja som med äkta material såsom koppar, sammet, linne, keramik, valnöt, putsade väggar och glasbetong skapat en miljö som kommer att bli en tidlös och personlig klassiker, för särskilda stunder med familj, vänner och kollegor. För inspirationen står arkitekten Paul Hedqvist. Hans arkitektur präglade Stockholms stadsbild under 60-talet med bland annat DN-huset, Bromma flygplats, Tranebergsbron och Skatteskrapan.
La Tours koncept bygger på personlig service med en Salong med plats för 26 gäster och tre chambre séparée som är snamngivna efter tre kockar och förebilder som har betytt extra mycket för Pontus filosofi och kunskap; Attilio Besso, Alain Ducasse och Charlie Trotter.
I Attilio Besso, även kallat Biblioteket, som rymmer Pontus och Marios bokskatter serveras upp till 12 gäster från rummets tegelklädda ”showkitchen” och över det specialritade bordet hänger en två meter lång takkreation av torkade blommor. Alain Ducasse och Charlie Trotter tar emot 8 gäster vardera.
26 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"