Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Ponthus Frithiof och hans team utökar på Solvalla

 
Ponthus Frithiof och hans team utökar på SolvallaSolvalla blir Pontus Frithiofs nya arena . Nu tar krögaren och entreprenören Pontus Frithiof över mat- och dryckesutbudet fullt ut på Solvalla, som ska bli den självklara arenan för event och möten.

Pontus cateringteam har sedan i maj 2021 samarbetat med Solvalla och serverat mat och dryck till tusentals gäster på Solvallas event. Pontus team på Solvalla förstärks med Nora Engelblom som huvudansvarig för Pontus Groups cateringverksamhet och Morgan Lydebring för eventverksamheten.  

Sedan förra våren har Pontus Frithiofs cateringverksamhet levererat och serverat mat och dryck till eventen på arenan. Pandemin och många nyttiga lärdomar från det gångna året har gjort teamet redo att axla ansvaret för mat- och dryckesservering på Solvallas event och i bistron, som under 2022 får krögarens koncept och tydliga dna.

Till Solvalla-teamet ansluter Nora Engelblom, som huvudansvarig för Pontus cateringverksamhet som flyttats till Solvalla, och Morgan Lydebring, ansvarig för Elitloppet 2022 och för större event inom Pontus Group.  

Nora Engelblom har de senaste åren drivit en egen skärgårdskrog på Storholmen utanför Lidingö. Dessförinnan har hon under många år arbetat inom Nobisgruppen på olika positioner och är även utbildad sommelier.  Även Morgan Lydebring har en gedigen bakgrund inom F&B och har under tio år arbetat med bland annat Elitloppet på Solvalla. Sedan 2016 har han varit F&B Director på Solvalla. Morgan har tidigare arbetat med stora event världen över bland annat Volvo Ocean Race.

– Vi är mycket glada och stolta för förtroendet vi har fått från Solvalla, dels under prövotiden med hårda restriktioner till att vi nu har fått fullt förtroende att fortsätta med ett utökat ansvar för hela Solvalla.  Vi ser stora fördelar med ett väldimensionerat produktionskök till vår cateringdivision, som kommer att expandera under kommande år, och med Nora och Morgan på nyckelpositioner stärker vi det grymma teamet ytterligare och gör det möjligt att servera arenans besökare förstklassigt och göra Solvalla till en spännande och självklar plats för event i Stockholm, säger Pontus Frithiof.


Solvalla rymmer 35 000 gäster och arrangerar varje år Elitloppet, som är ett av världens största travlopp. Utöver alla event tar Pontus cateringverksamhet även över servering till arenans restauranger Kongressen Restaurang & bar, fest- och konferensvåningen, Valla krog, Sportbar Ströget samt event, mässor och konferenser.  

– Det känns väldigt roligt att samarbeta med Pontus och hans team när vi öppnar upp för tävlingar och evenemang i vår. De delar även vår filosofi om att skapa en kvalitativ upplevelse för våra gäster och publik. Mat- och dryckesutbud är en viktig del av premiumupplevelsen, som Solvalla innebär, och tillsammans med Pontus team ska vi förstärka Solvallas position på eventkartan, säger Jörgen Forsberg, vd Solvalla.

– Det är få arenor som har en sådan enorm kapacitet, bra läge med gott om parkeringar och utmärkta kommunikationsmöjligheter. Vi vill vara med och lyfta den allmänna uppfattningen om Solvalla men även skapa fler anledningar att besöka Solvalla än bara trav som självklart alltid är huvudfokus. Vi kommer i och med etableringen av vårt nya affärsområde ’Catering, Event & Arena’ att satsa med målsättningen att nå en omsättning för Food & Beverage på 100 MSEK per år, avslutar Pontus Frithiof. 

 Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pontus Frithiof