Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Petter Stordalen köper Vox Hotel

 
  • Vox Hotel i Jönköping

    Vox Hotel i Jönköping

Föregående
Nästa
 
Vox Hotel i Jönköping byter ägare. Från och med den 12 januari drivs hotellet som ett fristående hotell inom det Stordalenägda Nordic Hotels & Resorts. 

I 25 år fick Jönköpingsborna vänta på att ett nytt hotell skulle byggas i stan. Den 1 november 2014 hände det. Vox Hotel med sin entré i den tidigare SF-biografen kunde välkomna de första gästerna. Sedan dess har hotellet  etablerat sig både som ett favoritval för Jönköpings besökare men också för hungriga jönköpingsbor genom Vox Restaurant.

 Petter Stordalen tarnu  över hotellet och kommer fortsätta driva det som ett fristående hotell med det koncept och den framtoning som hotellet har.
- Vox Hotel är skapat av en outtröttlig entreprenör som drivits av att skapa en unik och mycket speciell plats i Jönköping. Jag är oerhört imponerad över Anne Sandstjärnas arbete och är mycket glad över att få ta över och utveckla hotellet vidare, säger hotellets nya ägare.

För hotellets grundare Anne Sandstjärna så har det varit väldigt viktigt att hotellet tas över av rätt ägare.

- Jag är otroligt stolt över Vox Hotel och att vår underbara personal har visat hela Hotellsverige att det numera går att öppna ett helt fristående premiumhotell. Vox Hotel har aldrig varit till salu men det gick inte säga nej när Nordic Choice Hotels med Petter Stordalen i spetsen visade ett stort intresse och det ska bli spännande att se hur de vidareutvecklar affärsidén. Eftersom Choice inte brukar köpa enskilda nybyggda hotell så är det ett starkt kvitto för både mig och personalen att bli pinpointade och det känns fantastiskt roligt, säger Anne Sandstjärna.

Vox Hotel ligger mitt i smeten i Östra centrum i Jönköping med utsikt över Vättern och med närhet till affärer, kommunikationer och restauranger. Tillsammans med hotellets koncept som bygger på en kombination av smarta priser och exklusiva materialval. Gästernas egna betygsättning rankar hotellet som ett av Jönköpings bästa på Tripadvisor.

- Vi ser en fantastisk utveckling både för hotellet och för Jönköping som hotellmarknad. Vi kommer därför fortsätta satsa på hotellet, arbeta för att hotellet ska kunna växa och därmed locka fler besökare till Jönköping och skapa fler arbetstillfällen, säger Trond Bastiansen, Chief Operating Officer Nordic Hotels & Resorts.

Ägarbytet skedde den 12 januari 2017.


Fakta Vox Hotel:
Antal rum: 143 hotellrum varav 14 är sviter och deluxerum med utsikt över Vättern.
Restaurang: Vox Restaurant som erbjuder modern fusion med inspiration från Asien. Restaurangen rymmer 104 sittplatser.
Bar: En fullskalig bar med internationell standard.
Gym: Ett förstklassigt hotellgym med utsikt över Vättern och utrustat med konditions- och styrketräningsmaskiner samt fria vikter.
Design: Hotellet är designat av Magnus Månsson. Han har tidigare ritat bland annat Avalon Hotel och Clarion Hotel Post i Göteborg.
Designidé: Det ska vara en känslomässig hotellupplevelse genom kombinationen av ett modernt hostels innovativa lekfullhet och kaxiga design tillsammans med en klassisk, luxuös och otidsenlig hotellkänsla.


Nordic Hotels & Resorts samlar unika varumärken i en portfölj hotell. Totalt är man 17 hotell på den nordiska marknaden. Nordic Hotels & Resorts ägs av Petter A Stordalen. Sedan tidigare driver Petter Stordalen Clarion Collection Hotel Victoria och Comfort Hotel Jönköping i centrala Jönköping.

Av: Annika Rådlund