Petit Hotel får nya ägare
24 Aug 2022

Petit Hotel består av 20 familjeägda hotell i Sverige, de flesta hotellen är belägna utan förstäderna med närhet till sjö och natur.
Leena och Pelle startade nätverket som stöd för små utvalda hotell med bra mat på landsbygden år 2003 och nätverket har under åren arbetat med aktiv marknadsföring, med att förbättra avtal samt skapa djupgående internationella samarbeten för medlemmarna i gruppen.
–Vi känner oss glada över att kunna lämna över vårt företag till två så kompetenta personer som Tanja och Lars, säger Leena som anger som skäl att åldern tar ut sin rätt men att det kunde ha varit trevligt att fortsätta i 20 år till…
Hon förklarr att Tanja Fylking är influenser hon har samarbetat med Petit Hotel under några år.
–Tanja har ett stort nätverk och har genom åren konsultat inom PR & marknadsföring och skapat omskrivna event för en rad stora och små företag. Dessutom har Tanja mer än 20 års erfarenhet inom hotell och restaurangbranschen. Lars är framgångsrik affärsman med bakgrund som ägare till Green Deer, landets största återförsäljare av John Deere.
–Vi ser fram emot att ta över en verksamhet, med seriösa och kvalitetsmedvetna medlemmar, som vi kommer att förutom att driva vidare i Petit-anda också med vårt stora nätverk kommer att utveckla i takt med tiden VI har stor förståelse för både de utmaningar och de möjligheter som mindre privata hotell har på marknaden säger Lars och Tanja.
Petit Hotel ingår i Global Alliance of Private Hotels som omfattar mer än 700 hotell i 80 länder.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Petit Hotel och Eco by StrandNära
24 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"