Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Pater Noster skapad av Stylt utsedd till världens bästa hotellkoncept

 
 • Den 154 år gamla vindpinade fyrmästarbostaden vann guld i prestigefyllda AHEAD Global Awards.

  Den 154 år gamla vindpinade fyrmästarbostaden vann guld i prestigefyllda AHEAD Global Awards.

 • De nio hotellrummen rymmer upp till 18 gäster och vill någon sova under stjärnorna kan en king size-säng ordnas på klipporna intill havet.

  De nio hotellrummen rymmer upp till 18 gäster och vill någon sova under stjärnorna kan en king size-säng ordnas på klipporna intill havet.

 • Det gamla hemmet för generationer av fyrvaktare har omvandlats till upplevelsehotell.

  Det gamla hemmet för generationer av fyrvaktare har omvandlats till upplevelsehotell.

 • Genom att kombinera gamla tekniska ritningar av fyren och kelpmönster har Stylt skapat specialdesignade tapeter.

  Genom att kombinera gamla tekniska ritningar av fyren och kelpmönster har Stylt skapat specialdesignade tapeter.

Föregående
Nästa
 
Pater Noster utanför Marstrand har blivit utsedd till världens bästa hotellkoncept i konkurrens med lyxhotell från hela världen. Designbyrån Stylt står för konceptet som förenar  arkitektur, design och upplevelser.

AHEAD Awards, the Awards for Hospitality, Experience and Design, är den internationella hotell- och hospitality-branschens viktigaste tävling som belönar de mest innovativa projekten i respektive världsdel och globalt.

I november 2021 vann Pater Noster – ett hem vid horisonten AHEAD:s pris för Europas bästa hotellkoncept och kvalificerade sig därmed för världspriset. Och nu har den 80 personer starka globala juryn utsett den isolerade lilla fyrplatsen och designbyrån Stylt till vinnare av AHEAD Global New Concept Award - världens bästa helhetskoncept som förenar arkitektur, design och upplevelser.

– Ett litet fyrmästarhem på den svenska västkusten som utses till världens bästa hotellkoncept i konkurrens med globala miljardinvesteringar – det säger en hel del om den nya synen på vad som egentligen är lyx, säger Stylts grundare och kreative ledare Erik Nissen Johansen. 

Stylt jobbar mot upplevelseindustrin, med fokus på hotell-, restaurang och turism med både koncept-, varumärkes- och affärsutveckling, interiör arkitektur, design, kommunikation och marknadsföring.

Uppmärksammat koncept

På Pater Noster lever man på öns villkor, fångar sin egen middag och lär sig om platsens dramatiska historia. Detta är ett ställe som ska bjuda på stora upplevelser. Transport till ön ordnas via helikopterservice eller ribbåt som bokas separat. Gäster som vill kan även boka hela ön.

Sedan starten sommaren 2020 har den nya satsningen ute på Pater Noster väckt stor internationell uppmärksamhet. Och i stället för att profilera sig som ett exklusivt boutiquehotell, är det alltid berättelsen om fyrmästarnas gamla hem som står i centrum. 

– Med Pater Nosters hjälp har människor över hela världen fått upp ögonen för den unika svenska västkusten. Nu har vi en destination och ett besöksmål i absolut världsklass som bjuder på ett koncentrat av Bohuslän, säger Fredrik Lindén, VD på Turistrådet Västsverige. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Pater Noster