Påskdrinkar med akvavit
12 Apr 2019

Under många år producerades nästan all svensk akvavit i den lilla skånska orten Åhus. Brännvinet smaksattes med de sedvanliga kryddorna fänkål och kummin, hantverket förfinades och akvaviten blev en anrik och lokal specialitet. Lagom till påsk presenterar det 100-åriga destilleriet två enkla och friska påskdrinkar, som visar att akvavitens tidlösa smaker kan avnjutas på moderna och innovativa sätt.
Här delar de med sig av två drinkrecept:
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
'
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
12 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Clarion Hotel The Pier öppnar ny Rooftop Bar
" Vi vill att Rooftopen ska bli en självklar mötesplats i sommar"
-
8 av 10 har svårt att höra på restaurang
"Ljudnivån och samtalet är en viktig del av matupplevelsen"
-
Snart premiär för nya hotellvarumärket Scandic Go
"Vi ser en stor efterfrågan och tillväxtpotential inom ekonomisegmentet"
-
Martin & Servera lanserar klimatpoäng
"Det är ett stort och viktigt steg"
-
Cocktailboken Vilda drinkar prisad i Gourmand Awards
"Kanske blir det en språngbräda ut i hela världens natur"
-
Clarion Hotel Post firar med en sommarmarknad
"Det här kommer bli ett riktigt härligt party med det allra bästa vi har att bjuda på"
-
Konkurser inom hotell och restaurang ökar
"Vi ser ännu inget ljus i mörkret för svenska företag"