Påskdrinkar med akvavit
12 Apr 2019
Under många år producerades nästan all svensk akvavit i den lilla skånska orten Åhus. Brännvinet smaksattes med de sedvanliga kryddorna fänkål och kummin, hantverket förfinades och akvaviten blev en anrik och lokal specialitet. Lagom till påsk presenterar det 100-åriga destilleriet två enkla och friska påskdrinkar, som visar att akvavitens tidlösa smaker kan avnjutas på moderna och innovativa sätt.
Här delar de med sig av två drinkrecept:
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
ÅHUS SPRITZ
En frisk och spritsig drink med en angenäm, aromatisk bitterhet. Blanda alla ingredienser i ett isfyllt vinglas och garnera med en grapefruktskiva.
25 ml Åhus Akvavit
25 ml Lillet Rosé
100 ml Prosecco
50 ml Sodavatten
Grapefruktskiva
ÅHUS TONIC
Ett påskigt alternativ till en klassisk GT som får en trevlig kryddighet från färsk rosmarin. Blanda i ett highballglas med is och garnera med rosmarin och citronzest.
50 ml Åhus Akvavit
150 ml Tonic Water
Citronzest och rosmarin
'
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
Åhus Akvavit
Smaken är len och bjuder på viss sötma med tydliga inslag av kummin, fänkål, rosmarin, citron och pomerans. Doften är elegant med välbalanserad kryddighet. Avslutet är något fruktigt och rundas av med varma kryddor.
Källa och foto: Pernod Ricard Sweden AB
12 Apr 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"