Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Parks and Resorts söker 2 600 säsongsmedarbetare

 
  • Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland söker rekordmånga medarbetare inför årets säsong.

    Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland söker rekordmånga medarbetare inför årets säsong.

  • Gröna Lund är en av de parker som söker personal till caféer, restauranger, åkattraktioner mm

    Gröna Lund är en av de parker som söker personal till caféer, restauranger, åkattraktioner mm

Föregående
Nästa
 
Nu inleds vad som är ett av nöjesparkskoncernen Parks and Resorts allra viktigaste och största arbete – att hitta rekordmånga medarbetare till parkernas premiärer och sommarsäsongen 2017. Drygt 2 600 medarbetare sökes, vilket är den högsta siffran i koncernens historia, och fokus ligger fortsatt på mångfald och service.

Nöjesparkskoncernen Parks and Resorts Scandinavia, bestående av Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland, har just inlett sin stora rekryteringsperiod, där man i år söker över 2 600 medarbetare till sommarsäsongen, under 2016 sökte man  2 400 medarbetare. Detta är en följd av de stora investeringar som koncernen gjort de senaste åren.

– Sedan 2006 har vi investerat drygt 1,5 miljarder kronor i nya attraktioner, våra djurverksamheter, restauranger och miljö. Allt överskott återinvesteras i verksamheten och det är glädjande att se att våra satsningar ger fler gäster. Därför söker vi i år ännu fler medarbetare, som kan hjälpa oss att ta hand om de 3 miljoner gäster som väntar på att besöka våra parker, säger Christer Fogelmarck, koncernchef för Parks and Resorts.

Fortsatt fokus på mångfald och service
Målen med Parks and Resorts rekrytering är att medarbetarna ska spegla gästernas mångfald och att gästerna alltid ska få uppleva service i världsklass. Därför ligger även i år ett stort fokus på de mångfaldsprojekt som koncernen driver. Bland annat fortsätter Gröna Lund och Skara Sommarland sitt samarbete med Arbetsförmedlingen, där man anställer nyanlända genom Etableringsuppdraget. Tillsammans med Arbetsförmedlingen fortlöper även Gröna Lunds och Furuviks rekrytering av unga med olika funktionsnedsättningar. Den seniorsatsning som Gröna Lund och Furuvik inlett för ett par år sedan fortsätter även i år, där personer över 50 år uppmanas att söka jobb i parkerna. Kolmården satsar i år extra på att rekrytera ungdomar och personer som av någon anledning står utanför arbetslivet, bland annat genom samarbete med Portalen och gymnasieskolor.

– För att vi ska kunna ge gästerna det bästa bemötandet och den bästa servicen är vi övertygade om att våra medarbetare behöver spegla våra gäster och vårt samhälle. Därför söker vi medarbetare med alla möjliga olika bakgrunder och erfarenheter. Vår styrka ligger just i våra olikheter, säger Caroline Lidholm, rekryteringsansvarig på Parks and Resorts.

Samtliga tjänster går att söka via Parks and Resorts karriärsida: www.magisksommar.se.Parks and Resorts är Nordens ledande aktör inom upplevelseindustrin. I gruppen ingår några av Sveriges mest populära resmål; Gröna Lund, Kolmården, Aquaria, Furuvik och Skara Sommarland. Utöver att leverera skratt och upplevelser till ca 3 miljoner besökare årligen, driver Parks and Resorts en rad olika forsknings- och bevarandeprojekt för utrotningshotade arters fortlevnad.
Sedan 2012 har koncernen en egen serviceakademi där cirkaa 2 600 säsongsanställda utbildas i service och gästmöte. 2015 omsatte Parks and Resorts ca 1 miljard SEK.


Av: Annika Rådlund Foto: Parks and Resorts