Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Paolo Roberto öppnar restaurang på Åhléns

 
I sommar öppnar Paolo Roberto sin första egna restaurang på Åhléns City Stockholm, i vad som blir en av Åhléns största satsningar någonsin inom mat och dryck.

Restaurang Pane Fresco kommer att ha den italienska maten och stämningen i fokus och servera traditionella italienska rätter som passar både barn och vuxna, gjorda på utvalda råvaror från Italien. Pane Fresco kommer att uppta 450 m2 på våning 4 i varuhuset och kommer bland annat att servera äkta ”Verace pizza Napolitana”. 

Pane Frescos matkoncept bygger på det italienska kökets enkelhet  och större delen av restaurangens personal rekryterade från Italien.

 Konceptet är byggt för att utnyttja den 450 m2 stora ytan, inklusive terrassen, från morgon till kväll och innefattar: Pizza Verace Napolitana, Spaghetteria, Deli/brödbutik, Gelateria och Espressobar. Restaurangen kommer att erbjuda såväl frukost, lunch som middag, samt ha en liten butik med försäljning av färdig italiensk mat och familjen Robertos egna matprodukter.

Utifrån Paolos ursprung från Neapel är restaurangens paradrätt också huvudrätten i det napolitanska köket och en av världens mest kända rätter, pizzan. Neapel är platsen där man en gång i tiden uppfann pizzan. 

För att tillverka äkta napolitansk pizza måste tillverkningen ske enligt vissa krav från Europeiska Unionen, som fastställt att rätten har skyddad ursprungsbeteckning. Många av råvarorna och produkterna kommer därför att direktimporteras från familjen Robertos hemtrakter i södra Italien och restaurangens pizzabagare kommer att jobba efter riktlinjerna från organisationen för ”Verace pizza Napolitana” (äkta napolitansk pizza).

– Hos Åhléns City fann vi det ultimata läget för vår restaurangsatsning, med en stor naturlig genomströmning av människor, möjligheter att interagera med matgästerna i form av cookalongs och inte minst en av stans bästa terrasser, säger Paolo Roberto.

Det kommer att ske en hel del happenings, till exempel återkommande cookalongs, då Paolo Roberto eller en gästkock genomför en matlagningsshow där maten tillagas inför restaurangens gäster. Pane Fresco är också barnens restaurang, så Paolos pizzaskola för mini ”Pizzaiolos” (Pizzabagare) kommer förhoppningsvis att bli ett populärt inslag för alla barn som vill vara med och baka pizza.  

– Vi är jätteglada för att Paolo Roberto satsar på Åhléns. Paolo är en av Sveriges mest uppskattade kokboksförfattare och en av våra största matprofiler. Han vet hur man skapar en äkta italiensk restaurang med allt vad det innebär, och han vet hur man underhåller och inspirerar gästerna. För Åhléns är Pane Fresco en viktig byggsten i vår satsning på upplevelser och att göra Åhléns City till en riktig matdestination, i form av ett varierat utbud av mat och dryck för hela familjen, säger Jonas Sandström, ansvarig för affärsområdet Food på Åhléns.

 

I sommar öppnar Paolo Roberto sin första egna restaurang på Åhléns City Stockholm. I sommar öppnar Paolo Roberto sin första egna restaurang på Åhléns City Stockholm.

 

Om Paolo Roberto
Paolo har under 10 års tid jobbat med mat och försökt sprida kunskap om det italienska köket. Paolo är framför allt kokboksförfattare och har sålt över 250 000 böcker. Varje torsdag lagar han även mat i Nyhetsmorgon på TV4 och har tidigare gjort flera säsonger med det egna matprogrammet Primo Paolo där han lagade mat med sina fastrar. Han har ett eget matmagasin, Paolos mat, som kommer ut som bilaga till Aftonbladet, en egen matlinje, PAOLOS, i butik samt en egen köksserie, Le Zie, som säljs i detalj- och specialbutiker samt mot företag.


Om Åhléns Food
Åhléns matsatsning, som syftar till att göra Åhléns City i Stockholm till en riktig matdestination, med ett varierat utbud av mat och dryck, startade under 2014 med öppningen av Café Å lait samt juicebaren StrÅ och i februari 2015 öppnade restaurang ”Sally Voltaire och systrar”.

Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer