Panos sadlar om från baddräkter till restaurang
26 Jan 2022
I slutet av september 2021 öppnade Panos Papadopoulos restaurangen Panos Panos Tavern på Teknologgatan 3 i Göteborg. En helt ny bransch för honom, men en dröm han har haft sedan han var barn och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över.
Öppningen gick snabbt, efter att ha tagit över Törnströms köks lokaler, så tog det två månader att skapa restaurangdrömmen Panos Panos Tavern. Arbetet innebar allt från stora övergripande förändringar till val av möbler, porslin och lampor.
– Jag har verkligen skapat min egen grej, något som inte följer trender och normer utan som är helt och hållet jag. De som känner mig vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt. Hur svårt kan det vara, säger Panos Papadopoulos med ett leende.
Han har satsat på en mysig och hemtrevlig atmosfär med en mixad meny där man lagt tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat. Lokalproducerade råvaror är i fokus och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar. Bland annat har Panos tagit fram två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA. Ölen är svenskproducerat och hantverksmässigt tillverkade.
På menyn finns bland annat Carpaccio med picklade krassebär, äggulekräm, pinjenötter, rostad paprika och saganakiost , grillad calamari fylld med sobrasada, ragu på potatis, fänkol, cime de rapa och saffran. På menyn finns även den cypriotiska osten haloumi med valnötsvinegrett, endivesallad och brända druvor.
Av: Annika Rådlund Foto: Panos Panos Tavern
26 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"