Panos sadlar om från baddräkter till restaurang
26 Jan 2022
I slutet av september 2021 öppnade Panos Papadopoulos restaurangen Panos Panos Tavern på Teknologgatan 3 i Göteborg. En helt ny bransch för honom, men en dröm han har haft sedan han var barn och som över tid förstärkts genom hans otaliga resor världen över.
Öppningen gick snabbt, efter att ha tagit över Törnströms köks lokaler, så tog det två månader att skapa restaurangdrömmen Panos Panos Tavern. Arbetet innebar allt från stora övergripande förändringar till val av möbler, porslin och lampor.
– Jag har verkligen skapat min egen grej, något som inte följer trender och normer utan som är helt och hållet jag. De som känner mig vet att jag går igång på det omöjliga. Med hårt arbete, envishet och kreativitet kommer man långt. Hur svårt kan det vara, säger Panos Papadopoulos med ett leende.
Han har satsat på en mysig och hemtrevlig atmosfär med en mixad meny där man lagt tyngdpunkt på det grekiska köket och medelhavsmat. Lokalproducerade råvaror är i fokus och dryckesutbudet bjuder på ett par lokala överraskningar. Bland annat har Panos tagit fram två egna ölsorter, Eros Lager och Agia IPA. Ölen är svenskproducerat och hantverksmässigt tillverkade.
På menyn finns bland annat Carpaccio med picklade krassebär, äggulekräm, pinjenötter, rostad paprika och saganakiost , grillad calamari fylld med sobrasada, ragu på potatis, fänkol, cime de rapa och saffran. På menyn finns även den cypriotiska osten haloumi med valnötsvinegrett, endivesallad och brända druvor.
Av: Annika Rådlund Foto: Panos Panos Tavern
26 Jan 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Årets Sommarjobbare– tillbaka efter pandemin
"Nu ser vi så klart att det är ännu viktigare att visa upp vilka möjligheter branschen ger till unga och ambitiösa medarbetare"
-
Hon är restaurangbranschens vardagshjälte 2022
Nyinstiftat pris för hotell- och restaurangbranschen
-
Stockholmshotell inreder en Elvis-svit
"Vi vill vi skapa en extra häftig upplevelse av här"
-
Drinkrecept: Sveriges Bästa Gin & Tonic 2022
Sju olika recept från finalisterna i tävlingen Sveriges Bästa Gin & Tonic
-
Över 40 restauranger på årets Lollapalooza
"I VIP-området flyttar några av Stockholms kändaste krogar in"
-
Totalrenovering av Scandichotellet i hamnen
Bygger skybar och relaxavdelning på våning 17 med utsikt över vattnet, ett nytt gym samt en ny restaurang.
-
Svenska Möten startar kockutbildning med fokus på hållbarhet
"Den här utbildningen blir något konkret vi gör för att få fler anläggningar att inspireras och påverkas vad gäller hållbarhet inom mat och dryck"