Panini Internazionale i samarbete med 7-Eleven
15 Maj 2024
Maträtterna lanseras exklusivt på 7-Eleven Sverige och består av matiga sallader och wraps, warm pots med bland annat vegetarisk chiligryta och mac’n’cheese, och italienska schiaccia-mackor med olika fyllningar. De är även framtagna för att passa alla plånböcker och kostar mellan 69 och 119 kr.
– Vi är mycket stolta över att kunna presentera det här samarbetet med Panini. I 40 års tid har vi på 7-Eleven varit ett givet inslag i den svenska stadspulsen och löst invånarnas vardagliga behov. Därför känns det bra att få fortsätta göra det med en samarbetspartner som delar våra ambitioner om att erbjuda måltider som är riktigt goda och prisvärda – samtidigt som de är väldigt tillgängliga och perfekta att ta med, säger Marie Wedin, Kommersiell direktör på Reitan Convenience Sverige, franchiseägare till 7-Eleven Sverige.
Panini på hemmaplan
Familjeägda måltidskedjan Panini Internazionale grundades i Stockholm år 1991 på Jakobsbergsgatan och var först i Stockholm att erbjuda bland annat lufttorkad skinka, halloumi och soltorkad tomat – innan råvarorna hittat till hyllorna i Stockholms matbutiker.
– Vi har verkligen fört in en betydande del av Panini’s DNA när vi utvecklat detta som resulterat i en mängd spännande rätter och råvaror. Vi har schiaccia som härstammar från Toscana, den nordamerikanska klassikern mac’n’cheese, och använder kryddblandningen gochujang som återfinns i det koreanska köket, för att bara nämna några. Det känns kul att kunna erbjuda dem alla hos våra vänner på 7-Eleven, säger Ricard Constantinou, konceptansvarig på Panini Internazionale.
De nya måltiderna från 7-Eleven och Panini Internazionale släpps den 13 maj och finns till en början i elva utvalda 7-Elevenbutiker i Stockholm:
• Sveavägen 71–73
• Sturegatan 9
• Humlegårdsgatan 11
• Birger Jarlsgatan 2
• Birger Jarlsgatan 39
• Hornsbruksgatan 28
• Gyllenstiernsgatan 20
• Storgatan 16
• Regeringsgatan 54
• Arlanda Marketplace
• Arlanda Ankomsthall Terminal 5
15 Maj 2024
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Småföretagare jobbar på trots att de är sjuka
"Det är oroväckande att så många småföretagare inte säkrat upp skydd för sin verksamhet"
-
Topplista: Största hotellprojekten från norr till söder
Byggprojekt för miljarder.
-
Rörstrand utökar serien Swedish Grace Winter
Nya servisdelar för servering under vintern och inför julen
-
Jessie Sommarström och Frida Bäcke skapar årets Nobelrätter
”Jag ser desserten till banketten som ett tillfälle att lyfta fram det som växer vilt i naturen i hopp om att vi blir fler och fler som värnar om den och vill vistas där”
-
Tävlingsgruppen som ska arbeta med Årets Kock 2025 är utsedd
Dessa kockar är med i tävlingsgruppen och tävlingsledningen:
-
Max lanserar bankettmeny med Kalix löjrom
"Med fokus på svenska smaker och fina råvaror har vi tagit fram något utöver det vanliga"
-
Färre äter lunch på restaurang
Här äts lunchen enligt en ny undersökning: