Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Oväntat besök till kaffet

 
I år fyller Kolmården femtio år och jubileumet firas med att bland annat utveckla och genomföra alla konferensaktiviteter i egen regi. En ny aktivitet som det satsas på är ”Oväntat besök” - där gäster­na får orm-, jak- eller kamelbesök till kaffet.

Alla konferensgrupper har olika önskemål och förutsättningar, en del grupper vill ha en aktivitet med lugn och avkoppling i spaavdelningen medan andra söker mer utmanande teamaktiviteter. Ibland kan det också vara tiden som styr valet av aktivitet. Det finns helt enkelt inte tid till aktiviteter som tar flera timmar i anspråk. Detta har Kolmården nu tagit fasta på när de utvecklat den nya pausaktiviteten.
– ”Oväntat besök” innebär att gästerna får besök av en orm, jak eller kamel lagom till fikapausen. Oftast är det bara den som bokat konferensen som vet vad som ska hända, så när vi plötsligt dyker upp med t ex en kamel utanför förstret brukar det blir ett roligt överraskningsmoment. Konferensdeltagarna får välja om de vill klappa, gosa eller bara titta på djuret, samtidigt som en kunnig djurvårdare svarar på konferensgästernas frågor om djurmötet och om Kolmården, säger Kristina Hellman Rundgren, utvecklingsansvarig för Kolmårdens konferensaktiviteter.

Vildmarkshotellet med sina konferensavdelningar ligger alldeles intill djurparken.

– Genom våra unika kombination av hotell och djurpark kan vi ge makalösa konferensmöjligheter som passar alla. Både stora och små grupper. Våra djuraktiviteter har vi alltid genomfört i egen regi, förstås. Det som är nytt är att vi nu även har olika typer av teamaktiviter i utbudet som vi genomför själva.

Hon förklarar att anledningen till att de nu driver konferensaktiviteterna i i egen regi är för att kunna säkerhetsställa kvaliteten på aktiviteterna. Därmed har de också sett över sitt utbud, som fullt ut har anpassats efter gästernas efterfrågan.

– Målgruppen för just ”Oväntat besök” bland konferensgäster är de som inte har så mycket tid över till aktiviteter men ändå vill ha något häftigt inslag till t.ex. fikapausen. När det gäller konferensgäster överlag är det de som vill ha någon extra ordinär upplevelse, ett möte att minnas.

Text: Annika Rådlund

 I sitt konferensaktivitetsutbud erbjuder Kolmården allt ifrån teamaktiviteter och föreläsningar till föreställningar och vilda djurmöten. Med deras nya satsning ”Oväntat besök” kan konferensgästerna få besök av en kamel under mötespausen. I sitt konferensaktivitetsutbud erbjuder Kolmården allt ifrån teamaktiviteter och föreläsningar till föreställningar och vilda djurmöten. Med deras nya satsning ”Oväntat besök” kan konferensgästerna få besök av en kamel under mötespausen.

– Att vara konferensgäst hos oss ska vara en extraordinär upplevelse – ett möte att minnas. Vi har unika aktiviteter att erbjuda och våra Vilda Möten, där gästerna får möta djurparkens djur i olika sammanhang, är garanterat något utöver det vanliga. säger Kristina Hellman Rundgren, utvecklingsansvarig för Kolmårdens konferensaktiviteter. – Att vara konferensgäst hos oss ska vara en extraordinär upplevelse – ett möte att minnas. Vi har unika aktiviteter att erbjuda och våra Vilda Möten, där gästerna får möta djurparkens djur i olika sammanhang, är garanterat något utöver det vanliga. säger Kristina Hellman Rundgren, utvecklingsansvarig för Kolmårdens konferensaktiviteter.

Sammanlagt på Kolmården och Vildmarkshotellet finns 20 konferenslokaler med kapacitet för 2 till 400 personer. Dessutom finns Delfinarium, med plats för 1800 personer. I Delfincenter kan konferensgästerna titta på lekfulla delfiner genom glasrutor samtidigt som de konfererar
.

Taggar

Artikel Artiklar

 

Verksamheter till försäljning