Ostnyheter - Gourmesan och Krämig Cheddar från Valio
3 Mar 2017
Valio har htagit det bästa från andra länders ostar – från Italien och England – och kombinerat med sin egen för att få fram en krämigare smak och konsistens. Ostar som passar precis lika bra på smörgåsen och ostbrickan som till matlagning.
- Vårt mål är alltid att besvara efterfrågan på marknaden, att utmana det befintliga sortimentet och att inspirera med nya smaker och smart förpackningsdesign. Gourmesan och Krämig Cheddar är två helt nya ostar med unik karaktär som verkligen lever upp till det. Två ostar med en tydlig och mogen smak och som dessutom är härligt krämiga. De passar med andra ord lika bra på både frukost- och kvällsmackan, säger Anette Björnlund, kategorigruppchef på Valio Sverige.
Valio Gourmesan är en helt ny och gränslöst god ost som lagrats i sju månader. En kombination av italiensk hårdosttradition – med den så karaktäristiska sältan och underbara smaken – och nordliga smaker och den krämiga konsistensen. Gourmesan är lika god på smörgåsen som till ostbrickan och i matlagningen. Strukturen är lätt kristalliserad.
Valio Krämig Cheddar är lagrad i sex månader och bjuder på engelsk, smakrik osttradition och nordlig, krämig konsistens. En ost med elegant syra och söt fruktighet. Strukturen är härligt krämig och smular inte – en perfekt ost till ostbrickan helt enkelt. Men den är precis lika god på smörgåsen som i matlagning.
3 Mar 2017
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"