Öl med lagring på färska hallon
22 Maj 2019
Brygden är i grunden en weissbier där vetet bidrar till en mjuk maltighet, lätt munkänsla och kropp. Tillsammans med vetejästen och humlen Citra får brygden en fruktig aromprofil. I bryggprocessens sista fas har ölen lagrats i 20 dagar med färska hallon. Det ger en kraftigt rosa färg med en mycket tydlig doft av bär. Avslutet är aningen syrligt med en somrig fräschör. ¨
Färg: Ofiltrerad rosa/röd med lätt jästfällning
Doft: Fruktig av hallon och citrus
Smak: Kraftigt bärig, hallon och vetejäst
Malt: Vete, Pilsner
Humle: Citra
RIKTVÄRDEN
Stamvörtstyrka: 14,7°
PlatoAlkohol %: 5,6
Restextrakt: 3,23
LANSERING: 1a juni
22 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"