Öl med lagring på färska hallon
22 Maj 2019

Brygden är i grunden en weissbier där vetet bidrar till en mjuk maltighet, lätt munkänsla och kropp. Tillsammans med vetejästen och humlen Citra får brygden en fruktig aromprofil. I bryggprocessens sista fas har ölen lagrats i 20 dagar med färska hallon. Det ger en kraftigt rosa färg med en mycket tydlig doft av bär. Avslutet är aningen syrligt med en somrig fräschör. ¨
Färg: Ofiltrerad rosa/röd med lätt jästfällning
Doft: Fruktig av hallon och citrus
Smak: Kraftigt bärig, hallon och vetejäst
Malt: Vete, Pilsner
Humle: Citra
RIKTVÄRDEN
Stamvörtstyrka: 14,7°
PlatoAlkohol %: 5,6
Restextrakt: 3,23
LANSERING: 1a juni
Foto: Brutal Brewing
22 Maj 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"