O’Learys startar Social Eatertainment Group
10 Jun 2021
Altor-ägda O’Learys bildar nu Social Eatertainment Group och satsar stort på att växa framöver, både i Sverige och i resten av Europa. Huvudfokuset för det nya moderbolaget, som idag äger O’Learys och Harrys, är att etablera sig som ledande inom sitt segment – det vill säga mat och dryck i kombination med sociala spel, aktiviteter, evenemang och sport. Det är något som VD Kenneth Lorentzen tror kommer att vara viktigare än någonsin efter en tid av social distansering och digitala möten.
- Vi är övertygade om att eatertainment och att umgås med sina vänner och kollegor kommer att bli en ännu viktigare del i människors liv framöver. Vi erbjuder roliga och avslappnande platser att umgås på, för familj, vänner och kollegor. Det är också ett attraktivt erbjudande för restaurangägarna, som får gäster som stannar längre och som därmed också spenderar mer tid och pengar, säger Kenneth Lorentzen, VD på Social Eatertainment Group.
Målet är att 2025 ha minst 400 enheter. Idag ingår drygt 130 enheter i företagsgruppen. Under 2021 planeras många öppningar inom gruppen i bland annat Sverige, Norge, Nederländerna och Spanien. Man siktar också på en kedjeomsättning på minst 10 miljarder SEK år 2025.
- Vi vill driva eatertainment-branschen framåt och vi vill växa tillsammans med attraktiva varumärken och tillväxtpartners inom eatertainment som är intresserade av tillväxt och som precis som vi har en stark vision för sitt varumärke. Vi har mer än 30 års erfarenhet av den här branschen, av inköp, av expansion och av att växa tillsammans med franchisetagare och all den kunskapen och erfarenheten är en del av vårt erbjudande gentemot våra partners inom gruppen, fortsätter Kenneth Lorentzen.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Social Eatertainment Group
10 Jun 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"