Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt Stockholmshotell för First

 
Nytt Stockholmshotell för FirstFirst Hotel Brommaplan First Hotel Brommaplan är First Hotels åttonde Stockholmshotell och strategiskt viktigt placerat nära knutpunkter som Solna, Kista och Sundbyberg. Samtidigt ligger hotellet bara en kvart med tunnelbana från centrum.

-          Vi är i full gång med att renovera 41 av 68 rum och kommer renovera övriga utrymmen fortlöpande. När vi dessutom blir en del av First Hotels, är jag säker på att vi kan öka omsättningen väsentligt, säger Tomas Ablahad, hotellchef på First Hotel Brommaplan.

Hotellet är det enda hotellet på Brommaplan och blir en del av First Hotels från 1 januari 2017.

Solid Stockholmsportfölj
First Hotels har efter signeringen med First Hotel Brommaplan, 40 hotell i Sverige och ett uttalat mål att växa kontinuerligt. First Hotel Brommaplans målsättning är att dubbla omsättningen på tre år.

-          Hotellets läge är strategiskt viktigt och med First Hotel Brommaplan kompletterar vi vår portfölj i Stockholm ytterligare. Det är med stor glädje som jag kan önska Tomas Ablahad och hans team välkomna till First Hotels, säger Daniel Atteroth, direktör för affärsutveckling på First Hotels.

Hotellet ligger i ett område där många stora företag har huvudkontor, något som också återspeglas i sammansättningen av gäster.

-          Huvuddelen av våra gäster är affärsresenärer, ett segment som vi vill förstärka ytterligare genom samarbetet med First Hotels. Dessutom vill First Hotels omfattande distributions- och säljapparat hjälpa oss att fylla hotellet även i perioder med låg aktivitet från affärsresenärerna, säger Ablahad.

Lång historia
First Hotel Brommaplan stod färdigbyggt 1957 och fick, på grund av närheten till flygplatsen på Bromma, namnet Flyghotellet. Efter ägarskiftet 1 januari 2016 har en storartad renoveringsprocess dragits igång.

-          Detta är ett modernt hotell med rymliga, ljusa rum och stilren, skandinavisk design. Det ligger bara några kilometer från Bromma Flygplats och Friends Arena, och är ett centrum för sport i Stockholmsregionen, säger Atteroth.

I hotellets omedelbara närhet finns idrotts-, tennis- och simhallar och det är kort väg till en av Sveriges vackraste golfbanor, Drottningholm Golfklubb.

-          Hotellets fina takterrass är ypperlig för att avsluta en golf- eller träningsdag, med något gott att dricka samtidigt som man njuter solnedgången, avslutar Atteroth.

Fakta: First Hotel Brommaplan:
Byggår: 1957
Renoverat: 2016/2017
Antal rum: 68


Av: Annika Rådlund Källa: First Hotels