Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restauranger
1 Feb 2023

- En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso. Med toner av mörk choklad och torkad frukt passar kaffet extra bra tillsammans med kraftiga eller kryddiga bakverk och efterrätter, till exempel en mustig chokladkaka med bär, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.
Specialkaffe är Löfbergs mest exklusiva kaffe för caféer och restauranger. Bönorna till Sipi Falls odlas av kaffekooperativet med samma namn på gårdar i Mount Elgon i östra Uganda, 1 400 och 2 000 meter över havet. De handplockade kaffebären torkas på stora solbäddar innan dom anländer till Löfbergs där bönorna rostas enligt slow roast-metoden.
Sipi Falls är anslutna till Era of We, en digital plattform som för samman samtliga aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter, samtidigt som hotell, restauranger och kaféer kan erbjuda sina gäster ett unikt kaffe med en spännande historia. En QR-kod på förpackningen ger tillgång till all information och möjlighet att komma i direktkontakt med odlarna.
Fakta Sipi Falls
Mörkrostat, fylligt specialkaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk chokladFrån Sipi Falls, Mount Elgon i östra Uganda100 % handplockade arabicabönor1 400–2 000 meter över havetRainforest Alliance-certifieratPassar extra bra till kraftiga eller kryddiga bakverk och efterrätter, t.ex. chokladkaka.
1 Feb 2023
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Utsedd till Bästa Affärshotell och Bästa Revenue Managment
"Vi kommer ha fortsatt stort fokus på att bibehålla platsen som marknadsledare inom möten och event"
-
Undersöker möjligheter att lösa råvarubristen för surströmming
"Livsmedelsstrategin är en långsiktig tillväxtstrategi som inkluderar hela livsmedelskedjan, det vill säga primärproduktion, livsmedelsindustri, livsmedelshandel samt restauranger och storkök".
-
Veganskt mackrecept framtaget av A La Lo
Recept: Stockeld x A La Lo x bagel
-
"Mycket handlar om logistik och att bygga smarta flöden"
Intervju med Martin Montelin, ansvarig för kompetensområde Hotell & Konferens på Fojab
-
Hon är Grand Hôtels nya hotellchef
"Jag är så stolt över att vara tillbaka på Sveriges främsta lyxdestination"
-
Hotellet öppnar ett glassrum
"Det är ett nytänkande koncept"
-
Mathias Dahlgren öppnar ny restaurang på Grand Hôtel
"Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta"