Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restauranger

 
Nytt specialkaffe från Löfbergs för café och restaurangerSipi Falls – nytt specialkaffe för hotell, restauranger, barer och caféer. Kafferosteriet Löfbergs utökar sitt sortiment med specialkaffe. Det senaste tillskottet heter Sipi Falls och görs på noga utvalda och handplockade arabicabönor från Uganda. Resultatet är ett mörkrostat och fylligt kaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk choklad.

- En riktig fullträff som lyfter extra mycket som espresso. Med toner av mörk choklad och torkad frukt passar kaffet extra bra tillsammans med kraftiga eller kryddiga bakverk och efterrätter, till exempel en mustig chokladkaka med bär, säger Anna Nordström, specialkaffeansvarig på Löfbergs.

Specialkaffe är Löfbergs mest exklusiva kaffe för caféer och restauranger. Bönorna till Sipi Falls odlas av kaffekooperativet med samma namn på gårdar i Mount Elgon i östra Uganda, 1 400 och 2 000 meter över havet. De handplockade kaffebären torkas på stora solbäddar innan dom anländer till Löfbergs där bönorna rostas enligt slow roast-metoden.

Sipi Falls är anslutna till Era of We, en digital plattform som för samman samtliga aktörer i kaffets värdekedja. Syftet är att förändra och modernisera värdekedjan och ge mer tillbaka till odlare och konsumenter, samtidigt som hotell, restauranger och kaféer kan erbjuda sina gäster ett unikt kaffe med en spännande historia. En QR-kod på förpackningen ger tillgång till all information och möjlighet att komma i direktkontakt med odlarna.


Fakta Sipi Falls
Mörkrostat, fylligt specialkaffe med toner av söt lakrits, russin och mörk chokladFrån Sipi Falls, Mount Elgon i östra Uganda100 % handplockade arabicabönor1 400–2 000 meter över havetRainforest Alliance-certifieratPassar extra bra till kraftiga eller kryddiga bakverk och efterrätter, t.ex. chokladkaka.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Löfbergs

Taggar

Kaffe Produktnyheter