Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nytt boutiquhotell intill Slussen i Stockholm

 
  • Stockholms nya boutiquehotell, Hotel Frantz.

    Stockholms nya boutiquehotell, Hotel Frantz.

  • Bengt Petersson tillsammans med dottern Ellen Petterson utanför det nyöppnade hotellet. Från hotellfönstren kan gästerna se ända bort till Gröna Lund.

    Bengt Petersson tillsammans med dottern Ellen Petterson utanför det nyöppnade hotellet. Från hotellfönstren kan gästerna se ända bort till Gröna Lund.

Föregående
Nästa
 

Till vänster utanför Slussens tunnelbaneutgång intill Södermalmstorg, har Hotel Frantz öppnat idag. Förbipassarande kan se franska utemöbler utanför fasaden och genom fönstret syns den nyrenoverade restaurangen.

 Det är ett familjeägt boutiquehotell med 48 unika rum, där originaldetaljer har bevarats, samtidigt som influenser från såväl omvärlden som den lokala omgivningen, har hämtats i visionen om att skapa en skräddarsydd upplevelse. Hotellet ägs och drivs av familjen Pettersson, en äkta hotellfamilj från Vadstena, som drivit hotell i över 30 år, men hotellet ingår i BW Premier Collection by Best Western.

- Hotel Frantz med sina 48 skräddarsydda hotellrum är så långt borta från standardisering som det bara går. Det nya boutiquehotellet är ett exempel på det varierade utbud Best Western erbjuder via sina 150 hotell i Skandinavien. Vi går emot standardisering och hyllar istället olikheter, småskalighet och variation, vilket faller väl samman med vad dagens och morgondagens resenärer efterfrågar, säger Johan Michelson, Sverigechef Best Western Hotels & Resorts.

Hotel Frantz ligger i ett av Stockholms äldre hus, mellan Peter Myndes backe och Mariagränd mitt i den klassiska Slussensiluetten. I fastigheten fanns tidigare Hotell Anno 1647 vid Slussen, men hade då sin entré på andra sidan. Nu byter hotllet både  namn och skepnad.

 Tegelhuset, som uppfördes år 1647, har en gedigen historia och tar sin början med skräddarmästaren Frantz Bock. Det är efter honom som hotellet har fått sitt nya namn och man har också skapat en logga, en siluett av ett mansansikte som pryder alla trycksaker, som menyn och även flaggan på husväggen. 

Efter en omfattande ombyggnation, där många av byggnadens gamla detaljer har bevarats, har nu lokalerna intagit en elegant och samtidigt modern touch där där prestigelös lyx ska genomsyra hotellet.

Göteborgsbaserade Spik Studios, vilka har många välrenommerade hotell på sin meritlista, har tillsammans med ägarfamiljen, arbetat fram designen och inredningen. Utgångspunkten har varit att fånga det personliga, samtidigt acceptera de givna förutsättningarna i det anrika huset och skapa en tidsaxel där nytt möter gammalt.

Hotellet har förutom sina 48 rum även en restaurang med plats för 80 gäster och en mindre hotellbar, där Stockholmare och hotellgäster möts för att uppleva Hemma Hos Frantz-känslan. Här har man adderat böcker på hyllorna och små fina detaljer som gör att besökaren har mycket att titta på samtidigt som atmosfären är hemtrevlig,.Text och foto: Annika Rådlund