Nytänkande smaker på Max nya burgare
24 Aug 2021

Max chefskock Jonas Mårtensson och hans team har länge haft en koreansk burgare på agendan, men har inte förrän nu hittat rätt smakbalans och struktur.
- Det har varit utmanande att jobba med asiatiska smaker på en burgare. Man använder mycket fermentering i koreansk mat och då är det lätt att sältan eller de mer djupa smakerna tar över. Vi har tittat på att ta fram en koreansk-inspirerad burgare tidigare, men inte känt att vi hittat rätt kvalitet- och smakupplevelse så vi är otroligt glada över hur bra Korean BBQ blev. Kombinationen av den fylliga BBQ-såsen tillsammans med piggheten och den krispiga konsistensen av koriander, saltgurka och de friterade lökringarna skapar en total burgarupplevelse, säger Jonas Mårtensson.
Korean BBQ är har färsk koriander för att pigga upp burgarupplevelsen.
- Gochujang är basen i mycket koreansk mat och så även i vår BBQ-sås, vilket skapar en djup och fyllig smak och då behövs det en ingrediens som piggar upp och bryter av, och där passar färsk koriander perfekt. Den kraftiga smaken från såsen samspelar bra med koriandern, vilket skapar en fin balans i den totala burgarupplevelsen.
Kampanjburgaren Korean BBQ erbjuds i fyra alternativ: svenskt nötkött, halloumi, Spicy Chicken och Delifresh Plant Beef. Burgaren kommer att serveras på Max meny under perioden den 19 augusti – 20 oktober.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Max
24 Aug 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"