Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nyöppnade Haga Schweizeri på NK satsar på nytt café- och restaurangkoncept

 
 • Anna Cardelius och Oscar Målevik, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

  Anna Cardelius och Oscar Målevik, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

 • Haga Schweizeri på entréplanet i NK-huset.

  Haga Schweizeri på entréplanet i NK-huset.

 • Minibakelser på våningsfat till schweizeriets afternoon-tea.

  Minibakelser på våningsfat till schweizeriets afternoon-tea.

Föregående
Nästa
 
Snett upp till höger när man kommer in genom stora entrén på Nordiska Kompaniet i Stockholm har nu Haga Schweizeri öppnat. Med sitt koncept hoppas men komplettera  NK:s övriga utbud, och att det ska locka många som är ute och shoppar. 

Grundare och ägare av Haga Schweizeri är Anna Cardelius och Oscar Målevik. Oscar är utbildad konditor och vann SM för unga bagare som 19-åring. Anna har en utbildning inom livsmedelshantering, nutrition och marknadsföring och har bland annat varit produktchef på Semper. Tillsammans äger de prisade Haga Tårtcompani & Bageri AB på tre platser i Stockholm.

- Vi vill erbjuda lättillgänglig lyx hela dagen, varje dag!  Självklart kommer vi att ha en räksallad på menyn, men på vårt vis. Hos oss ska alla känna sig välkomna, oavsett om man är sugen på en bit tårta och kaffe, en smörgås eller ett glas champagne, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

 Schweizeriet, som är benämningen på ett café med alkoholservering, kommer erbjuda en säsongsanpassad meny med inslag som smörrebröd, tarte flambee och klassiska favoriter med en twist.

- Vi är oerhört glada över att kunna välkomna ett nytt café till NK:s Ljusgård. Tillsammans med Haga Schweizeri kommer vi kunna erbjuda våra kunder ytterligare en destination för mat- och dryck. Här kommer man ha möjligheten att slå sig ner och umgås över en god lunch eller varför inte ett glas champagne, säger Andreas Edström, varuhuschef Nordiska Kompaniet.

Tanken är att både de som befinner sig i huset ska hitta dit och att det ska vara en plats som man vill åka till, bara för att det finns så mycket gott att  välja på.  Frukost, lunch, afternoon-tea eller ett glas champagne.

- Vi har länge velat utveckla vårt mat- och dryckesutbud och med Haga Schweizeri får vi nu möjligheten att göra det. Vi kommer att erbjuda en blandning av tidlösa klassiker tillsammans med helt nya anrättningar som caketails, vår egna version av cocktails, säger Anna Cardelius, grundare och ägare av Haga Schweizeri.

Haga Schweizeri öppnade den 24 oktober på Entréplan .Av: Annika Rådlund Foto: Annika Rådlund och NKHaga Schweizeri en del av NK:s förnyelsearbete
Nordiska Kompaniet i Stockholm har inlett ett omfattande förnyelsearbete med syftet att stärka positionen som ett varuhus i världsklass. Arbetet med att ta NK Stockholm in i en ny epok beräknas ta tre år och omfattar 50 procent av den befintliga varuhusytan. Samtidigt har varuhuset vuxit med 20 procent, då delar av Parkaden på andra sidan Regeringsgatan blivit en del av NK.