Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya vinterträdgården på Grand Hôtel

 
  • Illustration av vinterträdgården på Grand Hôtel i vinterskrud.

    Illustration av vinterträdgården på Grand Hôtel i vinterskrud.

  • Historisk bild av vinterträdgården på Grand Hôtel och två illustrationer.

    Historisk bild av vinterträdgården på Grand Hôtel och två illustrationer.

Föregående
Nästa
 
Grand Hôtel presenterar nya Vinterträdgården – en plats med nya möjligheter. Under sommaren har den klassiska eventarenan uppdaterats för att skapa en hypermodern fest- och konferenslokal.

Nu erbjuder Vinterträdgården unika festup­plevelser med hjälp av skräddarsydda ljud- och ljuskoncept, flexibla scenlösningar, en effek­tiviserad upp- och nedriggning samt drygt 1000 m2 projektionsyta med 360° videomapping.

Vinterträdgården byggdes i början av 1900-talet då hotelldirektris Wilhelmina Skogh ville skapa en ständigt grönskande trädgård för att kompensera för den svenska kylan. Sedan dess har såväl celeb­riteter som helt vanliga livsnjutare mötts och minglat där i olika former. Efter en stor modernisering presenteras nu Vinterträdgården i helt ny skepnad.

Den kulturmärkta miljön har bevarats, men föränderlighet är bara ett knapptryck bort. Nya ljud- och ljuslösningar, projektionsytor med 360° videomapping som täcker sammanlagt 1000 m2 och en dedikerad eventdesigner gör det möjligt att skapa specialdesignade koncept och miljöer för både mindre och större evenemang.

- Vinterträdgården är en fantastisk plats för alla typer av evenemang - en historisk miljö som kan erbjuda toppmoderna eventupplevelser. Med våra nya förutsättningar är det bara fantasin som sätter gränserna och nu hoppas vi kunna väcka kreativiteten hos både nya och befintliga kunder, säger Pia Djupmark, VD på Grand Hôtel.

Vinterträdgårdens innertak utrustas med teknik som kan skapa illusionen av dagsljus – en nostalgisk flirt till den tid då man kunde strosa runt bland växterna under Vinterträdgårdens glastak. Det nya, plana golvet gör i kombination med ett effektivt upp- och nedriggningssystem dessutom produk­tioner enklare och snabbare. Ambitionen är att vara Sveriges mest moderna eventarena.

Ytan utgörs av totalt 800 kvadratmeter med plats för 120 till 800 personer. Delar av moderniseringen har utförts i samarbete med Mediatec, en av Sveriges fullservicepartners för underhållnings- och eventteknik. En av de första att utforska Vinterträdgårdens nya möjligheter är Niklas Strömstedt som i år är värd för Grand Hôtels traditionsenliga julshow.


Av: Annika Rådlund Källa och illustrationer: Grand Hôtel