Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya Hotel Kungsträdgården invigt

 
Ombyggnaden av Hotel Kungsträdgården står nu klar. Resultatet är ett exklusivt hotell mitt i centrala Stockholm med etthundra individuellt utformade rum. Byggnaden har anor från 1700-talet och det kulturhistoriska värdet har ställt höga krav på varsamhet genom hela projektet.

Ombyggnaden från kontorsverksamhet till hotell påbörjades 2012 och nu, tre år senare, har hotellet öppnat för sina första gäster. LINK arkitektur anlitades för projektet som har präglats av hänsyn till byggnadens antikvariska värden - bärande strukturer och snickerier har bevarats och färgsättningen av interiören har omsorgsfullt tagits fram med utgångspunkt i byggnadens historik.

Rummen har utsikt mot Kungsträdgården och mot den gamla innergården som försetts med ett glastak och nu rymmer en vinterträdgård, hotellets lobby och en ny restaurang.

Bakom projektet står uppdragsansvarig arkitekt Stefan Bergkvist, arkitekterna Henriette Larsson, och Vittorio Randazzo samt inredningsarkitekt Laila Boström.

Ombyggnaden av Hotel Kungsträdgården står nu klar. Ombyggnaden av Hotel Kungsträdgården står nu klar.

Hotel Kungsträdgården har  etthundra individuellt utformade rum. Hotel Kungsträdgården har etthundra individuellt utformade rum.

 Byggnaden har anor från 1700-talet och det kulturhistoriska värdet har ställt höga krav på varsamhet genom hela projektet. Byggnaden har anor från 1700-talet och det kulturhistoriska värdet har ställt höga krav på varsamhet genom hela projektet.

Bärande strukturer och snickerier har bevarats och färgsättningen av interiören har omsorgsfullt tagits fram med utgångspunkt i byggnadens historik. Bärande strukturer och snickerier har bevarats och färgsättningen av interiören har omsorgsfullt tagits fram med utgångspunkt i byggnadens historik. Foto: Hotel Kungsträdgården

 

 

Taggar

Artikel Artiklar

 

Verksamheter till försäljning