Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nya Carnegiebryggeriet inviger ny tappningsanläggning

 
Nya Carnegiebryggeriet inviger ny tappningsanläggningChris Thurgeson och Christina Körmendi på Carnegiebryggeriets ny tappningsanläggning i Jordbro. Idag inviger hantverksbryggeriet Nya Carnegiebryggeriet en helt ny tappningsanläggning i Jordbro, söder om Stockholm. Anläggningen kan fylla flaskor, burkar och fat samt förvara fatöl för lagring. Satsningen innebär även att Nya Carnegiebryggeriet kan installera nya tankar i bryggeriets lokaler i Hammarby Sjöstad och därmed fördubbla kapaciteten.

För att möta den ökande efterfrågan på lokalproducerad kvalitetsöl har Nya Carnegiebryggeriet låtit bygga en helt ny tappningsanläggning i Jordbro. På en yta om 1 500 kvadratmeter har Nya Carnegiebryggeriet byggt en extern tappningsanläggning med en kapacitet på upp till 5 miljoner liter per år.

- Nya Carnegiebryggeriet har sedan vi öppnade i Hammarby Sjöstad haft en stark tillväxt, och vi utnyttjar i dag den vackra kulturmärkta byggnaden till sin bristningsgräns. Med anläggningen i Jordbro frigör vi utrymme i Sjöstan och kan brygga mer öl och utveckla restaurang- och besöksverksamheten. Dessutom kan vi äntligen erbjuda våra öl på burk, säger Christina Körmendi, vd för Nya Carnegiebryggeriet.

På den nya tappningsanläggningen är fokus en flexibel burklinje, men där fylls även glasflaskor samt fat. Efterfrågan på kvalitetsöl på aluminiumburk har fått ett rejält uppsving både i Sverige och internationellt. Det beror bland annat på att burken, tack vare sin låga vikt och höga återvinningsgrad, är mer skonsam ur ett miljöperspektiv än engångsglasflaskan, samt att den anses bevara smaker bättre.

Nya Carnegiebryggeriets tappningsanläggning:
Namn: Lighthouse
Plats: Jordbro, Haninge kommun, söder om Stockholm
Yta: 1 500 kvadratmeter
Kapacitet: 5 miljoner liter/år
Förpackningsslag: flaska/Burk/Fat
Hastighet: 3 500 flaskor/timme, 4 100 burkar/timme

Om Nya Carnegiebryggeriet
​Nya Carnegiebryggeriet är ett modernt hantverksbryggeri som brygger småskalig och nydanande öl. I den kulturmärkta Lumafabriken i Hammarby Sjöstad arbetar 20 medarbetare med ölbryggning samt att driva en modern gastropub. Nya Carnegiebryggeriet etablerades 2014 med gemensamma krafter från Brooklyn Brewery och Carlsberg Sverige. 
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Carnegiebryggeriet