Ny tävling ska premiera hållbarhet i restaurangbranschen
11 Feb 2020

- Det finns många kreativa och inspirerande förebilder runt om i landet som genom sitt hållbarhetsarbete kan inspirera fler. Vi vill synliggöra allt det arbete, stort och smått, som görs i matsalar, kök, diskrum och barer för att göra branschen mer hållbar, säger Christina Gezelius, informationschef på Martin & Servera.
Hållbarhetstävlingen, som tidigare gått under namnet Utmaningen, och då arrangerats enbart av Martin & Servera Restauranghandel, har under åren haft olika teman som till exempel matsvinn, mångfald och vegetariskt. Det nya namnet blir Utmanarna.
Nu breddas tävlingen att omfatta hela restaurangens verksamhet – från matsal till diskrum. Vem som helst kan skicka in en nominering, och det är naturligtvis ok att nominera sin egen verksamhet. Det krävs ingen extra insats av de som nomineras. Det handlar i stället om att juryn bedömer det hållbarhetsarbete som görs varje dag.
- Vi hoppas få se exempel som handlar om att arbeta smart och hållbart. Sådant som vi kan använda i vårt arbete för att inspirera andra kunder, säger Christina Gezelius.
Vinnarna får ett stipendium på 10 000 kr vardera att nyttja för vidareutbildning hos Martin & Servera-gruppens utbildningsföretag Gastro Merit. De får också varsitt inspirerande studiebesök/utbildning i samarbete med Martin & Servera-gruppens bolag – Martin & Servera Restauranghandel (kategorin Matsal), Sorundahallarna (kategorin Kök), Diskteknik (kategorin Disk) och Galatea (kategorin Bar).
Nominering görs via formulär på Martin & Serveras hemsida. Sista nomineringsdatum är den 15 mars 2020.
Martin & Servera består av Martin & Servera Restauranghandel, Martin & Servera Logistik, Martin & Servera Restaurangbutiker, Chipsters, Diskteknik, Galatea, Grönsakshallen Sorunda, Fiskhallen Sorunda och Fällmans Kött.
11 Feb 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Fyra av tio tycker att det är viktigt med en central arbetsplats
För en majoritet är det idag ganska oviktigt att arbeta mitt i stan, men fyra av tio föredrar fortfarande ett centralt läge. Främsta anledningen är att kunna uträtta ärenden i anslutning till jobbet.
-
Mer trä i city
"Vill man ha en personlig touch på lokalerna och det är extra viktigt att det stämmer överens med ens egna varumärke"
-
Snabblagad Chimichurrikyckling av fredagskocken Mattias Larsson
Kyckling med chimichurri och kryddiga rotsaker
-
STF Undersvik Gårdshotell och vandrarhem invigd
"Det känns som vi kompletterar utbudet i Järvsö och Hälsingland på ett fint sätt"
-
Unik rätt skapad av Jessica Frej hos IKEA
"Den är varm, mättande och samtidigt frisk och fräsch och en ganska ovanlig kombination"
-
Samsung lanserar en AI-driven mat- och recepttjänst
"Samsung Food använder avancerade AI-funktioner för att ge en skräddarsydd allt-i-ett-matupplevelse"
-
Två matgrossister till Väla Södra i Helsingborg
Det är Wihlborgs som har skrivit kontrakt med två nya hyresgäster i fastigheten Rubinen 1.