Ny styrelse för Årets Kock ger nya möjligheter
11 Nov 2019

Nu meddelar Årets kock att i den
nya styrelsen ingår representanter från näringslivet
och framgångsrika kockar vars gemensamma erfarenhet och kompetens ska bidra till den fortsatta utvecklingen av Årets Kock AB.
– Det är en stark laguppställning och jag ser fram emot att ta mig an de möjligheter och utmaningar vi har framför oss tillsammans med den nya styrelsen, säger Inger Myresten, ordförande Årets Kock AB.
IMalin Söderström, Karl Ljung och Thomas Sjögren är tar nu plats i styrelsens för Årets Kock AB.
– Det är tydligt att våra nya ägare verkligen vill vara en positiv kraft för utvecklingen av svensk gastronomi då både Patrik Hansson och Fredrik Spendrup tackade ja till en plats i styrelsen, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock. Det är även viktigt med en bred förankring i branschen, därför är det extra kul att få med Malin Söderström i styrelsen.
Årets Kock har format svensk matkultur sedan starten 1983. Årets Kock AB:s huvudsakliga verksamhet är att driva tävlingen Årets Kock - SM i professionell matlagning. Med de nya ägarna och genom den nya styrelsen intensifieras arbetet med att utöka verksamheten ytterligare och fortsätta leda svensk gastronomi in i framtiden.
Den nya styrelsen består av:
Inger Myresten, marknadschef, Arla Styrelseordförande
Mårten Lyth, kommunikationsdirektör, Spendrups
Patrik Hansson, vd Arla Sverige
Fredrik Spendrup, vd Spendrups
Karl Ljung, Årets Kock 1999 och L’avventura
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015 och Grano
Malin Söderström, Restaurang Moderna Muséet, the Fishery och Systrarna Söderström.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Årets kock
11 Nov 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"