Ny kokbok där Tareq Taylor lagar grytor från olika delar av världen
1 Nov 2021

- Jag har vuxit upp med grytor i alla dess former. Min morfar som var från Storbritannien lagade ofta gryträtter när jag var barn. Ibland kunde även en chicken tikka masala slinka igenom, som ju egentligen är ett brittiskt recept på en kycklingrätt med indiska smaker. Pappa lagade lammgrytor med Mellanösterns alla kryddor och hos mamma serverades det riktigt god sjömansbiff, kalops och annan husmanskost, men också bön- och linsgrytor. Själv har jag genom åren lagat en massa klassiska svenska, franska och italienska grytor till middagar med släkt och vänner. För att inte tala om alla heta thaigrytor med kokosmjölk, chili, curry och ingefära. I den här boken bjuder jag på detta och lite till, säger Tareq Taylor.
Han delar bland annat med sig av recept på rödbetsbourguignon med potatispuré, moules mariniére, lammgryta med ratatouille, ärtsoppa med fläsk, högrevsgryta med blåbär, brytbröd och kryddkokta päron.
- En röra, en kryddblandning eller en god smaksatt olja kan göra mycket för helheten i en rätt. Majonnäs eller aioli till fiskgrytan är ett måste, liksom den picklade rödlöken till chilin. En italiensk gremolata är perfekt att toppa grytor och olika pastarätter med, för både smakens och ögats skull.
Boken Middag i en gryta kommer ut imorgon den 2 november
Av: Annika Rådlund
Källa och foto: Bonnier Fakta
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Science Park Towers med fyra torn byggs i Jönköping
"Science Park Towers blir en unik ny mötesplats mitt i centrala Jönköping"
-
Pinchos öppnar ny restaurang i Södertälje
"Vi är selektiva när vi tittar på nya lägen i Sverige och vi tror starkt på Södertälje"
-
Var fjärde småföretagare är oförsäkrad
"Det är inte bara stora olyckor som kan sänka ett mindre företag"
-
Klassiskt recept till Irish Coffee-dagen
Internationella Irish Coffee-dagen firas 25 januari
-
Sverige fyra i Bocuse d'Or
"Jag är så stolt över hela teamet, men vi hade naturligtvis pallplats i sikte"
-
Så går det att maxa 2023-års röda dagar
"Från och med 2023 blir det bättre och bättre årligen ett par år framåt, vad gäller placering av röda dagar"
-
Idag öppnar Stockholm City Food Hall
Åtta restauranger i en lokal