Ny kokbok där Tareq Taylor lagar grytor från olika delar av världen
1 Nov 2021

- Jag har vuxit upp med grytor i alla dess former. Min morfar som var från Storbritannien lagade ofta gryträtter när jag var barn. Ibland kunde även en chicken tikka masala slinka igenom, som ju egentligen är ett brittiskt recept på en kycklingrätt med indiska smaker. Pappa lagade lammgrytor med Mellanösterns alla kryddor och hos mamma serverades det riktigt god sjömansbiff, kalops och annan husmanskost, men också bön- och linsgrytor. Själv har jag genom åren lagat en massa klassiska svenska, franska och italienska grytor till middagar med släkt och vänner. För att inte tala om alla heta thaigrytor med kokosmjölk, chili, curry och ingefära. I den här boken bjuder jag på detta och lite till, säger Tareq Taylor.
Han delar bland annat med sig av recept på rödbetsbourguignon med potatispuré, moules mariniére, lammgryta med ratatouille, ärtsoppa med fläsk, högrevsgryta med blåbär, brytbröd och kryddkokta päron.
- En röra, en kryddblandning eller en god smaksatt olja kan göra mycket för helheten i en rätt. Majonnäs eller aioli till fiskgrytan är ett måste, liksom den picklade rödlöken till chilin. En italiensk gremolata är perfekt att toppa grytor och olika pastarätter med, för både smakens och ögats skull.
Boken Middag i en gryta kommer ut imorgon den 2 november
Av: Annika Rådlund
Källa och foto: Bonnier Fakta
1 Nov 2021
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
24 kockar vidare till kvaltävlingen i Årets kock -22
"I år har nivån varit väldigt hög och det gjorde det svårare än på länge för oss i juryn"
-
Vinn fina priser i vår tävling
Tävlingen pågår i två dagar
-
Miss Li lanserar ekologisk och vegansk cava
"Min cava är precis som jag"
-
Vinnare i kategorin ”Healthy food”
"Den här vinsten gör oss riktigt stolta"
-
Anna Westerberg blir ny hotelldirektör för Yasuragi
"Jag ser fram emot att utveckla nya hälsotrender, gästerbjudandet och destinationen Yasuragi"
-
Restaurangskifte på Åhléns city
Pane Fresco flyttar ut
-
Tillfällig bar i Hornstull - byggd av pärlplattor
"Vi älskar att utforska det nya, från bryggtekniker och smaker till konst och kultur"