Ny innovationsrestaurang invigd
31 Aug 2022
Frankful Butik och Restaurang ligger i entrén på Orklas huvudkontor i Malmö och genom en glasruta kan gästerna följa arbetet i livsmedelsföretagets innovationskök där framtidens mat utvecklas.
- Vi är väldigt glada för alla som ville komma och fira invigningen med oss och det varma mottagande som vi fick från alla. Redan första dagen serverade vi nästan 700 luncher och vi kan konstatera att det finns ett stort intresse för att äta riktigt gott och samtidigt klimatsmart, säger Josefin Buregård, marknadschef på Orkla Foods Sverige.
Orkla menar att en fjärdedel av den globala klimatpåverkan är kopplat till den mat vi äter och för att nå klimatmålen är det avgörande att förändra matsystemet.
I Frankful Butik och Restaurang serveras det härliga smaker och kombinationer för att ge inspiration och nyfikenhet till gästerna att fortsätta äta klimatsmart mat. Restaurangen serverar olika rätter som Orkla vill testa under just varumärket Frankful, men även Orklas andra varumärken som Felix, Anamma och Paulúns.
Om Frankful Butik och Restaurang
Restaurangen serverar både frukost, lunch och snacks och hålla öppet månd-fred kl 8-16.
Denna veckas meny på Frankful Butik & Restaurang.
Större rätt: Het gryta (med bas på svenska rotfrukter), serveras med rostat matvete, syrad svensk spetskål, koriander från kabbarp, örtolja, myntakräm och jalapenofoccacia (hembakad)
Mellan: Burrito på anammafärs, salsa, rostad majs, syrad lök. Serveras med frankful cheesedipp eller salsa och kålsallad.
Mindre: Frijoles refritos: Svart bönröra som serveras med tortillachips och syrade grönsaker.
31 Aug 2022
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"