Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu öppnar nya Scandic Opalen

 
  • Scandic Opalen i Göteborg har genomgått en omfattande renovering.

    Scandic Opalen i Göteborg har genomgått en omfattande renovering.

  • Under renoveringen har även hotellets restaurang och bar uppdaterats.

    Under renoveringen har även hotellets restaurang och bar uppdaterats.

Föregående
Nästa
 
Sedan cirka ett år tillbaka har Göteborgs hotellpärla Scandic Opalen genomgått en omfattande renovering. I veckan öppnar dörrarna till ett hotell som går tillbaka till sina rötter med distinkta 60-talsformer och en ny inredning som hyllar byggnadens arkitektur i färg och form. Nya Scandic Opalen möter en växande besöksnäring i region Göteborg och växlar upp i serviceerbjudandet.

Scandic Opalen öppnade för första gången 1964. Då var det ledande nordiska formgivare, arkitekter och konstnärer som satte sin och dåtidens prägel på byggnaden som blev ett arkitektoniskt landmärke i Göteborg. När hotellet nu öppnar dörrarna efter ombyggnation så är det med en nutida gestaltning av Opalens historia. Design och interiör är hämtat med inspiration från hotellets ursprungliga formspråk där dova färger i blått och grått tillsammans med kontraster utav mässing, läder och trä ger en aktuell tolkning av 60-talet.

– Scandic Opalen rymmer så mycket historia och det är med stolthet som vi nu lyfter fram denna in i 2000-talet. Mötet står fortfarande i centrum där vår nya miljö bjuder in till att mötas under alla de former - event, konferens, middag eller ett personligt frukostmöte – helt på gästens villkor. Vår ambition är att överträffa förväntningarna i både service, upplevelse och utbud, säger Linda Abrahamsson, hotelldirektör på Scandic Opalen.

Scandic Opalen har med sitt läge mitt på evenemangsstråket mellan Svenska mässan och Ullevi alltid varit ett attraktivt och medvetet val för både privat- och affärsgästen. När både turism och affärsresandet till Göteborg de senaste åren har ökat och gränserna mellan affär och nöje alltmer suddats ut så står nu nya Scandic Opalen redo att möta både efterfrågan samt nya behov och vanor.

– Under 2017 slog Göteborg rekord i antalet gästnätter och vi ser att de internationella gästerna stadigt ökar i procent. Nya Scandic Opalen svarar mot denna växande besöksnäring där vi möter en alltmer urban och medveten gäst. Det är med stor glädje som vi nu välkomnar både nya och tidigare gäster att upptäcka vår nygamla hotellpärla, fortsätter Linda Abrahamsson, hotelldirektör på Scandic Opalen.

Under renoveringen har även hotellets restaurang och bar uppdaterats med vinrum och nya smaker på menyn. Här samsas vegetariska inslag, klassiker från det svenska köket och influenser från världens alla hörn. Vinrummet erbjuder ett väl matchat sortiment och hotellet kommer även att erbjuda provningar.

Hotellet har 354 rum fördelat på 15 våningar och plats för 700 mötes- och eventdeltagare.
Om Scandic Hotels Group
Scandic är det största hotellföretaget i Norden med 16 000 medarbetare och med ett nätverk av närmare 280 hotell i drift eller under utveckling på 130 orter. 
www.scandichotelsgroup.com


Av: Annika Rådlund Källa: Scandic Hotels