Nu öppnar Max åter portarna i Piteå
25 Jun 2014
- Vi är väldigt stolta och glada över att åter få öppna i Piteå. Det är klassisk Max-mark, här öppnande vi redan 1973. Vi vet att många Piteåbor har saknat oss även om vi funnits på plats med ett mobilt gatukök under byggnationen och det känns därför extra roligt att nu får öppna upp portarna till en hel ny restaurang, säger Christoffer Bergfors, vice vd på Max.
Den nya restaurangen har byggts upp från grunden och har sittplatser för 120 gäster. Dessutom erbjuds Drive-In och lekplats samt uteservering.
På restaurangen serveras ett tiotal smakrika burgare, flera innehåller sallader och de populära Delifresh-måltiderna med hälsosamma alternativ. Alla hamburgare görs på nötkött, kyckling och bacon från svenska lantbrukare. Rätterna på menyn är dessutom märkta med hur stor klimatpåverkan de har, så att du som gäst enkelt kan välja ett grönare alternativ. I Max miljöarbete ingår också att alla klimatutsläpp, även de som skapats under byggnationen av den nya Piteå-restaurangen, kompenseras till 100 procent genom trädplantering i Uganda, Afrika.
Max är Sveriges äldsta hamburgerkedja. Sedan starten 1968 har 105 restauranger öppnats, varav tre i Norge, en i Danmark och fem i Dubai och en i Abu Dhabi. Max vision är att bli världens bästa hamburgerkedja. Menyn har både nyckelhålsmärkta måltider och GI-burgare. Hela verksamheten, från bondens gård till gästens bord, klimatkompenseras till +100 % genom trädplantering i Afrika och all mat är märkt efter hur mycket koldioxid den släpper ut. Hållbarhetsarbetet handlar även om att ta till vara på mänskliga resurser, och Max arbetar aktivt med att öka mångfalden bland sina anställda genom att systematiskt rekrytera personer med olika typer av funktionsnedsättningar. Max har cirka 3 500 anställda och en omsättning på drygt 1 800 MKR under 2013. www.max.se
25 Jun 2014
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"