Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu öppnar Gröna Lund med ny cocktailbar, grädderi och Coca-Cola Store

 
 • Grädderiet har byggts upp bakom Lustiga huset och Ikaros står precis intill, nere vid vatttnet.

  Grädderiet har byggts upp bakom Lustiga huset och Ikaros står precis intill, nere vid vatttnet.

 • I Coca-Cola store finns bland annat Freestyle – en unik dryckesmaskin där du själv kan blanda inte mindre än hundra olika drycker och smaker via en pekskärm.

  I Coca-Cola store finns bland annat Freestyle – en unik dryckesmaskin där du själv kan blanda inte mindre än hundra olika drycker och smaker via en pekskärm.

 • På den bortglömda balkongen på baksidan av Lustiga Huset, med utsikt över Saltsjön, byggs en ny restaurang där cocktails står i centrum.

  På den bortglömda balkongen på baksidan av Lustiga Huset, med utsikt över Saltsjön, byggs en ny restaurang där cocktails står i centrum.

 • Gröna Lunds informationschef Annika Troselius provåkte Ikaros under dagens pressvisning. - Den var läskig! Men jag kommer att åka igen!

  Gröna Lunds informationschef Annika Troselius provåkte Ikaros under dagens pressvisning. - Den var läskig! Men jag kommer att åka igen!

Föregående
Nästa
 
På lördag den 29 april öppnar Gröna Lund i Stockholm för säsongen. Förutom den omtalade nya åkattraktionen Ikaros så finns det flera nyheter i nöjesparken i år , bland annat en restaurang där cocktails står i centrum, ett grädderi med galetter, nygjorda churros, en godisbutik och Nordens första Coca-Cola Store. 

Inför årets säsong har man investerat över 75 miljoner kronor (!!) i den nya fallattraktionen Ikaros och dryga 15 miljoner kronor i nya upplevelser för smaklökarna, där gästerna kommer kunna njuta av cocktails, lösviktsgodis, galetter, unika läsksmaker och churros.

– Vår ambition är att det man äter på vårt tivoli också ska vara en del av upplevelsen. Därför fortsätter vi vår matresa som vi inledde för några år sedan, där vi hela tiden utvecklar vårt utbud. I år kommer vi kunna bjuda på både bra cocktailupplevelser, härliga nygräddade läckerheter, unika läsksmaker, nygjorda churros och en riktigt häftig godisbutik, säger Magnus Widell, vd på Gröna Lund.


Grädderiet
Det gamla Våffelbruket bakom Lustiga Huset har rivits och ersätts med Grädderiet, en ny servering som bjuder på olika gräddade läckerheter så som galetter och våfflor samt kaffe och mjukglass.

Terrassen

På den bortglömda balkongen på baksidan av Lustiga Huset, med en av Stockholms absolut finaste utsikter över Saltsjön, bygger vi en ny restaurang där cocktails står i centrum. Här kommer besökarna kunna njuta av olika mellanrätter och goda cocktails.

Coca-Cola Store
Nordens första Coca-Cola Store öppnar på Gröna Lund. Med de nya Freestylemaskinerna kan man välja mellan över 100 olika smaker och blanda till sin egen, unika läsksmak. Här kan man också köpa Coca-Cola merchandise och Coca-Cola Frozen-drycker.

Godisfabriken
I samarbete med Karamellkungen öppnas en helt ny godisbutik, tematiserad som en fabrik i Willy Wonka-anda, med mässingsrör på väggarna och LED-skärmar i taket.
Tivolisnacks med churros
Kiosken ”Tivolisnacks” utanför Gröna Lund får ett efterlängtat tillskott till menyn. I år kommer man äntligen att kunna servera nygjorda churros, något som länge varit bland de mest efterfrågade snacksen bland gästerna.

Ikaros
Årets nyhet 2017 är en 95 meter hög attraktion, där du i 90 graders vinkel faller fritt, med ansiktet ner mot marken. Ikaros är den andra av sitt slag i världen och är helt unik i design och utformning. Den har en 12 meter bred guldsol i plåt på toppen och den står på en bro, mitt emellan Lustiga Huset och Jetline, på en yta som endast är fem meter bred. I dag finns bara en liknande attraktion i hela världen och den hittar man i Busch Gardens, Florida, USA.


Text och foto: Annika Rådlund
Illustrationer: Gröna Lund