Nu lanseras SkyLine på den svenska marknaden
5 Sep 2019
– Satsningen på SkyLine är vår största och viktigaste lansering inom Electrolux Professional på över tio år, säger Kristian Ekström, Sverigechef Electrolux Professional.
Den nya lösningen riktar sig till hela den professionella marknaden av storkök: stora produktionskök, bankettsystem, fine dining och den traditionella restaurangmiljön.
– Det är även revolutionerande att kombiugnen och blast chillern kan kommunicera med varandra, en innovativ teknik som vi är mycket stolta över. Det innebär att samtidigt som ugnen genomför ett program kan blast chillern förbereda sig på att vara klar för användning direkt när ugnen är klar och vice versa. Det gör att våra kunder sparar både tid och pengar i köket.
SkyLine har även eco-cooking och automatiska matlagningsprogram som är utformade för att vara så miljövänliga som möjligt. Några av de helt nya funktionerna är:
Plan-n-save – ugnen räknar ut i vilken ordning tillagningen av tillagningsprogrammen bör ske för att optimera energi- och vattenåtgång.
Återuppvärmning – gör att det går att ha maten redo för servering på bara 7 minuterStatisk kombi – återskapa fördelarna med statisk ugn i en modern kombiugn.
Lågt varvtal på 300 rpm
Low Temperature Cooking (LTC)* – reducerar “mognadsprocessen” (mörar köttet) samt minskar svinnet.
Torkning – bevara färg, form och smak samt näringsvärden genom att torka råvarorna direkt i din kombiugn med en kombination av värme, fläkthastighet och fuktighetskontroll.
Fläkt – Fläkten bromsar in inom loppet av endast några sekunder för att bibehålla energin i ugnsutrymmet.
- Vi genomför även en road show genom Sverige där SkyLine kommer att presenteras under olika pop-up-events på utvalda platser, säger säger Kristian Ekström.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Electrolux
5 Sep 2019
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Tess Medina vinnare av Sveriges mästerkock 2024
Den 18 april lanseras hennes första kokbok
-
Snart öppnar Clarion Hotel Karlatornet
Hotellet kommer erbjuda 300 hotellrum och de lyxigaste rumskategorierna har byggts inuti Karlatornet
-
Hobo Hotel tar konceptet till Finland
Lokala material har återanvänts, som natursten, terrazzo och tegel.
-
Ljudbubblor skapar bättre ljudmiljö på kontoret
En ny avhandling från Högskolan Väst undersöker om ljudmiljön på öppna kontor går att göra mer behaglig genom innovativ ljuddesign.
-
Nya smakkombinationer med Lakrids by Bülow
På den officiella Lakritsdagen arrangeras lakritsprovningar på 200 platser i sju länder
-
Wexiödisk utsedd till Bästa monter Gastronord 2024
"Vi har jobbat med våra montrar och budskap kontinuerligt för att få en röd tråd i detta"
-
Mästerkocken Christin Kashou och Penny Parnevik öppnar restaurang
"En plats för en god lunch i solen eller dejten som man aldrig vill ska ta slut"