Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nu kan hotellets gäster bo i ett Tretorn-rum

 
  • Hotellrummet Tretorn på Hotel Duxiana i Helsingborg  Foto: Carlmagnus Johansson-Lindkvist

    Hotellrummet Tretorn på Hotel Duxiana i Helsingborg Foto: Carlmagnus Johansson-Lindkvist

  • Rummet har bland annat historiska bilder, reklamaffischer och en del av Tretorns kända produkter Foto: Carlmagnus Johansson-Lindkvist

    Rummet har bland annat historiska bilder, reklamaffischer och en del av Tretorns kända produkter Foto: Carlmagnus Johansson-Lindkvist

Föregående
Nästa
 
Hotel Duxiana på Bruksgatan vill profilera sig som ett hotell med stark anknytning till Helsingborg och samtidigt lyfta fram stadens styrkor. Ett konkret exempel är att hotellet nu inrett ett av sina rum som ett Tretorn-rum, för att berätta historien om ett av Helsingborgs mest kända varumärken. Faller det nya rummet väl ut, kan det bli fler rum med lokal anknytning framöver.

En av Duxianas ägare, Johan Knutsson, är både glad och stolt över att äntligen kunna presentera det nya Tretorn-rummet. Han hoppas att det ska bli ett uppskattat inslag i hotellets utbud.

-          Vi har länge funderat på hur vi kan tydliggöra för våra gäster att de befinner sig i Helsingborg, och när idén om ett samarbete med Tretorn dök upp så kände vi att vi hittat rätt. Många hotellgäster säger att de inte vet vilken stad de vaknar i eftersom de reser så mycket, så det kan vi delvis nu råda bot på, säger Johan.

-          Dessutom tycker vi att det är extra kul att lyfta just Tretorn. Henry Dunker har lyfts fram i många olika sammanhang men hans skapelse Tretorn har ibland hamnat lite i skymundan.

Rummet är tänkt som ett minimuseum över Tretorn, med bland annat historiska bilder, reklamaffischer, en del av Tretorns kända produkter samt en text som kort berättar historien. Alla gäster som checkar in på rummet får frågan ”Visste du att Tretorn kommer från Helsingborg?”. De erbjuds även en viss rabatt på Tretorns produkter.

Hotel Duxiana ingår i kedjan Best Western, där en av styrkorna är just den starka lokala förankringen hos medlemmarna. Det utgör en extra drivkraft i att lyfta fram det lokala och det finns fler idéer om företag, personligheter och varumärken som skulle kunna få egna rum framöver.

-          Vi är ett Helsingborgs-hotell och kommer alltid att vara det. 2004 blev vi Helsingborgs första koncepthotell när vi inledde ett samarbete med DUX, men vi känner nu att det är dags att förtydliga vår lokala anknytning ännu mer.

Från Tretorns sida ser man mycket positivt på hotellets initiativ.

-          Som ägare till Tretorn har vi funderat mycket på hur vi kan lyfta att det fortfarande är ett Helsingborgsföretag. När idén om att inreda ett hotellrum dök upp, så nappade vi direkt. Vi hoppas att det här ska bidra till att fler kopplar ihop Tretorn med Helsingborg. Att få visa upp den fantastiska historia som Tretorn har känns väldigt bra., säger Joakim Appelkvist, delägare och CEO på Tretorn.

Av: Annika Rådlund Källa: Duxiana
Foto: : Carlmagnus Johansson-Lindkvist