Norra Station Café i Östersund tar nya grepp i karantäntider
11 Apr 2020
–Vi ger ett tillfälle till privatpersoner att kocka i ett riktigt restaurangkök, en möjlighet till en intim middag men utanför hemmet, dessutom så delas ju upplevelsen eftersom vi filmar. Genom middagarna så gynnar vi lokala företag eftersom vi vill att familjerna handlar sin mat lokalt i den mån det går. Vi tror och hoppas att detta är intressant, säger Manne Mosten, ägare Norra Station Café.
Han menar att det gäller att hitta lite nya vägar i tider som dessa.
–Ett annat sätt att överleva i dessa tider är att samarbeta med kulturutövare och livesända evenemangen. Intäkterna delas 50/50 -första afterworken med livesänd-konsert var i fredags och den var en succé! Vi sålde mat för take away innan konserten och sen kunde publiken sitta hemma i soffan och ta del av konserten. Det var över 60 personer som deltog runt om landet och det var väldigt uppskattat.
För att lyckas i dessa tider måste man hjälpas åt.
–Många kulturutövare har det också tufft just nu, dessutom sitter folk hemma och vill bli underhållna. Win-win! säger Manne Mosten.
–Ett annat sätt att överleva i dessa tider är att samarbeta med kulturutövare och livesända evenemangen. Intäkterna delas 50/50 -första afterworken med livesänd-konsert var i fredags och den var en succé! Vi sålde mat för take away innan konserten och sen kunde publiken sitta hemma i soffan och ta del av konserten. Det var över 60 personer som deltog runt om landet och det var väldigt uppskattat.
För att lyckas i dessa tider måste man hjälpas åt.
–Många kulturutövare har det också tufft just nu, dessutom sitter folk hemma och vill bli underhållna. Win-win! säger Manne Mosten.
Av: Annika Rådlund Källa och foto: Norra station
11 Apr 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Stockholm Beer & Whisky Festival är igång
"Rekordnärvaro från USA på årets mässa"
-
Stureplansgruppen har öppnat ny italiensk restaurang vid T-centralen
“Vi är inte här för att krångla till det, du får mycket krog för pengarna”
-
Drinkrecept: Kärleksdrink med Kärleksgin
Årets pridedrink med gin framtagen av Tevsjö destilleri
-
Björn Frantzén och Orrefors lanserar en ny glasserie
"Den nya produktserien understryker vikten av samarbete mellan specialiserade hantverk som både kompletterar varandra och delar vision"
-
Wolt utökar till fler Stockholmsområden
Från och med onsdag kommer det finnas fler restauranger och butiker på plattformen.
-
A Chau Lien utsett till årets leverantör
Vi är jättestolta över att få den här utmärkelsen!
-
Tommy Myllymäki och Pi Le öppnar salladsbar på NK
"Det blir mycket grönt på restaurangen, både vad gäller meny och inredning"