Nordic Street Food är vinnaren i SM i Food Truck
27 Apr 2016
Nordic Street Food från Malmö vann Sveriges första officiella SM i Food Truck på fackmässan GastroNord med sin sparrisklämma. Vinnarrätten består av grön Österlensparris, ramslökmajonnäs, syrlig vitkål och vesterhavsost på tunnbröd från Jämtland.
-Vi är ohyggligt glada och stolta över att efter tre års fajt få ett sådant här erkännande. Vi har verkligen kämpat för att få ut bra mat på gatorna och att få skapa nordisk street food. Det här är ett fantastiskt kvitto på att vi har lyckats, säger Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Nordic Street Food.
På andra plats kom The Kitchen Crew och tredje platsen tilldelades Jeffreys Food Truck.
Juryn 2016 utgjordes av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock, Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, Maria Stridh, vd Mässrestauranger, Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om Mat och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.
Bidragen bedömdes utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitén på råvarorna.
Tävlingen arrangeras av GastroNord och syftet är att höja statusen för Food Truck som restaurangform.
GastroNord och Vinordic pågår 26-29 april och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.
-Vi är ohyggligt glada och stolta över att efter tre års fajt få ett sådant här erkännande. Vi har verkligen kämpat för att få ut bra mat på gatorna och att få skapa nordisk street food. Det här är ett fantastiskt kvitto på att vi har lyckats, säger Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Nordic Street Food.
På andra plats kom The Kitchen Crew och tredje platsen tilldelades Jeffreys Food Truck.
Juryn 2016 utgjordes av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock, Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, Maria Stridh, vd Mässrestauranger, Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om Mat och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.
Bidragen bedömdes utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitén på råvarorna.
Tävlingen arrangeras av GastroNord och syftet är att höja statusen för Food Truck som restaurangform.
GastroNord och Vinordic pågår 26-29 april och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.
27 Apr 2016
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Här har logibokningarna ökat 31 procent under påskloven
"Det är fantastiskt att se"
-
Påskdukning med Årets Pelargon
Henna Wendelbos bästa tips
-
Tre enkla påskdrinkar
Must Flip It, Must Try och The Must Old Fashioned
-
Årets påsknyheter från Lakrids by Bülow
Efter önskemål är även dessa två favoriter tillbaka:
-
Hamburgerkedjan Max lanserar Big Classic
"Med lanseringen av Big Classic hämtar vi inspiration från vår historia och den burgare som vi lanserade i början på 70-talet"
-
Reitan Convenience samarbetar med Svenska Downföreningen
"De initiativ som vi genomför tillsammans är en viktig del av vår ambition för att skapa en inkluderande miljö"
-
Sara Kulturhus vann Träpriset 2024
"Våra diskussioner i juryn har kretsat kring att Sara Kulturhus har satt en ny standard och kommit att bli en symbol för en hel stads gröna omställning"