Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Street Food är vinnaren i SM i Food Truck

 
Nordic Street Food är vinnaren i SM i Food TruckNordic Street Food är vinnare i SM i Food Trucks Den 27 april arrangerades den första officiella svenska mästerskapen i Food Trucks under mässan Gastro Nord i Stockholm och det var mat med nordiska smaker som kammade hem förstapriset.

Nordic Street Food från Malmö vann Sveriges första officiella SM i Food Truck på fackmässan GastroNord med sin sparrisklämma. Vinnarrätten består av grön Österlensparris, ramslökmajonnäs, syrlig vitkål och vesterhavsost på tunnbröd från Jämtland.

-Vi är ohyggligt glada och stolta över att efter tre års fajt få ett sådant här erkännande. Vi har verkligen kämpat för att få ut bra mat på gatorna och att få skapa nordisk street food. Det här är ett fantastiskt kvitto på att vi har lyckats, säger Pernilla Elmquist och Jens Almgren från Nordic Street Food.

På andra plats kom The Kitchen Crew och tredje platsen tilldelades Jeffreys Food Truck.

Juryn 2016 utgjordes av Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus och ordförande för juryn i Årets Kock, Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, Maria Stridh, vd Mässrestauranger, Ulla Karlström, redaktionschef på Allt om Mat och Jens Linder, journalist och kokboksförfattare.

Bidragen bedömdes utifrån smak, utseende, prisvärdhet, hygien samt kvalitén på råvarorna.

Tävlingen arrangeras av GastroNord och syftet är att höja statusen för Food Truck som restaurangform.

GastroNord och Vinordic pågår 26-29 april och är norra Europas viktigaste fackmässor för hotell, restaurang, storkök och snabbmat. Mässorna arrangeras vartannat år på Stockholmsmässan.

www.gastronord.se
www.gastronomicweek.se


Taggar

Nyheter

 
 
 

 

 

Relaterade artiklar

Tidningen

Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.

Läs mer