Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nordic Choice Hotels vann pris för omvänd rekrytering

 
Nordic Choice Hotels vann pris för omvänd rekryteringNordic Choice Hotel tog emot utmärkelsen Årets Initiativ 2021 i tisdags. Susanna Ståhl, Director of Operations Quality Hotels och Frida Pålsson Werntoft, Director of Culture. Hotellkedjan Nordic Choice Hotels fick i tisdags kväll ta emot utmärkelsen Årets Initiativ 2021: Framgång i motgång av Ledarna inom privat tjänstesektors (LPT). Priset fick de för sitt initiativ Digital jobbförmedling som syftade till att skapa nya arbetsmöjligheter för sin personal som blev uppsagda under pandemin.

Den digitala jobbförmedlingen ledde även till att hundratals medarbetare fick nya anställningar i andra branscher.
 
Priset Årets Initiativ delades ut för fjärde gången. Syftet med utmärkelsen är att lyfta fram goda exempel och spännande idéer som på olika sätt bidragit till ett ökat ansvar för framtidens arbetsplatser. Denna gång var temat Framgång i motgång där företag kunde skicka in initiativ om de uppfyllde vissa kriterier. Det inkluderade om bidraget var långsiktigt och hållbart, främjande för den fysiska och mentala arbetsmiljön samt om det var utvecklande för företagets identitet och kultur. Totalt skickades 15 bidrag in under hösten 2021 vilket var ett nytt rekord för tävlingen. 
 
–De senaste åren har varit tuffa för många företag och organisationer, därför har det varit otroligt inspirerande att ta del av alla fantastiska bidrag. Trots pandemin har såväl chefer som övriga medarbetare varit engagerande i att lansera initiativ som gjort skillnad på riktigt, säger Lorri Mortensen Mates, ordförande på LPT.  

Nordic Choice Hotels, som var en av tre finalister, vann med initiativet Digital jobbförmedling. Under pandemin drabbades besöksnäringen hårt och hotellkedjan var inget undantag. Företaget tvingades säga upp stora delar av sin personalstyrka, främst de som arbetade inom hotell och restaurang. Därför lanserades en jobbförmedling där arbetssökande och ett 30-tal rekryterande arbetsgivare samt utbildningssäten kunde mötas digitalt. 700 personer deltog och minst 150 av dem lyckades få nya jobb. Efter att situationen förbättrades började även Nordic Choice Hotels använda metoden för att rekrytera personal till sina befintliga och nyöppnade hotell.

–Det här var ett sätt för oss att inte bara hjälpa våra medarbetare till nya jobb utan också bidra i den mån vi kunde för att stötta andra branscher som var under press. Digital jobbförmedling var ett sätt för oss att på ett säkert, tryggt och organiserat sätt koppla samman vår uppsagd personal med arbetsgivare som hade behov av ny arbetskraft, säger Cecilia Linnér, Head of Culture på Nordic Choice Hotels.  

Juryns motivering löd: I en tid där det för många vore lätt att endast tänka på företagets egen vinning väljer Nordic Choice Hotels att i stället se längre än bara för dagen. Genom sitt initiativ att för sina anställda möjliggöra en Digital jobbförmedling, har Nordic Choice Hotels visat att det går att hitta kreativa lösningar för medarbetare i en svår situation. Den digitala jobbförmedlingen skapade nya jobbmöjligheter i stället för tvingad arbetslöshet.


På andraplats hamnade outsourcingleverantören Azets Insight med sina bidrag Smarter Working och De sju goda vanorna. Tätt därefter kom omsorgsföretaget Team Olivia och initiativet Kreativ Paus som tog hem tredjeplatsen.


Juryn av Årets Initiativ 2021 bestod av: Lorri Mortensen Mates, Fredrik Sjöblom, Carola Högfors, Pontus Dilén, Christine Karmfalk, David Roos, Ingela Wickström, Anders Lehult, Reza Rad och Jenny Hagström. 

Om LPT
I Ledarna inom privat tjänstesektor (LPT) finns chefer som är verksamma inom service och tjänster samt ideella organisationer. LPT är Ledarnas största förening med närmare 18 500 medlemmar. Föreningens medlemmar är chefer inom en rad olika verksamheter som exempelvis bank- finans- och försäkringsverksamhet, IT, Telecom och data, utbildningsområdet, bemanningsbranschen, rese- hotell- och turismbranschen, bevakning, säkerhet och städ samt ideella organisationer.
Av: Annika Rådlund Källa: Nordic Choice Hotels 
Foto: Spotlight