Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

NK öppnar nytt café i Göteborg med hälsa i fokus

 
NK öppnar nytt café i Göteborg med hälsa i fokusCondeco, med fokus på hälsa, öppnar i juni i Göteborg. Det blir hälsa på menyn när göteborgsentreprenören Eva Olsson flyttar in på Nordiska Kompaniet i Göteborg med ett nytt cafékoncept i början av juni. Det betyder att shoppingsugna göteborgare får ytterligare ett alternativ i den göteborgska cafédjungeln. 

- Vi är enormt glada över att kunna tillsammans med Condeco skapa en mötesplats inne på NK samtidigt som vi utökar vårt matutbud i varuhuset. Konceptet passar i vår utveckling av NK och vi är stolta att välkomna Condeco, säger Mattias Nygårds, VD på Nordiska Kompaniet.

Varuhuset Nordiska Kompaniet i Göteborg öppnade 1971. Nu flyttar en välkänd Göteborgsentreprenör in i huset på Östra Hamngatan, när Eva Olsson slår upp portarna till ytterligare ett café. På menyn står hälsan i fokus:

– I vårt nya café på NK finns ett tydligt hälsofokus. Vi kommer att servera naturlig mat som lagas från grunden. Allt bakat anländer direkt från det egna bageriet. Dessutom är hållbarheten i fokus, allt kaffe är Fairtrade-märkt och ekologiskt, som på alla Condeco, och på menyn har vi både vegetariska och veganska rätter. Jag har länge drömt om att få öppna café på NK och nu ska jag äntligen få förverkliga den drömmen, säger Eva Olsson, ägare och grundare av cafékedjan Condeco och en rad andra caféer i Göteborg.

Condeco kommer att ligga i hörnet mot Fredsgatan och öppnar preliminärt i början av juni. Här ska elva anställda arbeta på en yta på 275 kvadratmeter. Lokalen rymmer 150 sittande gäster, barnhörna och blir cafékedjans 11 café. För Eva Olsson innebär satsningen en möjlighet att skapa ett nytt, och spännande koncept:

– Condeco på Nordiska Kompaniet är en viktig satsning för oss. Vi har tagit fram ett helt unikt inredningskoncept och på menyn kommer vi bland annat att ha vår beryktade hälsopizza och rätter som komponerats speciellt för caféet på NK, säger Eva Olsson.


Av: Annika Rådlund Källa: NK


Taggar

Café Göteborg Nyheter