Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Nils Holgerssons underbara resa - nytt tema på Icebar by Icehotel

 
Gästen får följa sagofiguren Nils Holgersson på hans äventyrliga resa genom Sverige genom årets design i Icebar by Icehotel i Stockholm.

Nya upptäckter och inspiration väntar när gästen får chansen att utforska det svenska landskapet på ett helt nytt sätt i minusgrader.

Det är en expedition till Polcirkeln och Lapplandsfjällen. Resan går genom de svenska landskapen där deras karakteristiska egenskaper får upplevas på ett nytt och spännande sätt – från de bördiga fälten i Sydsverige via storstadsområdena och upp mot den vidsträckta vildmarken i norr. Gästen får uppleva hur det känns att flyga högt ovanför molnen, att krympa och bli liten som en mus och att beskåda det vackra norrskenet.

Formgivarna, Christian Strömqvist och Kalle Ekeroth, har gjort en tolkning av berättelsen ”Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige av den nobelprisbelönta författarinnan Selma Lagerlöf (1858–1940). De presenterar den på ett storslaget och interaktivt sätt som ger besökarna möjlighet att bli delaktiga i berättelsen. Historieberättande och lekfullhet kombineras med utsökta grafiska mönster och skulpturala uttryck.

ICEBAR BY ICEHOTEL Stockholm är helt och hållet byggd av massiva block av kristallklar is från Torne älv högst upp i norra Sverige i Jukkasjärvi vid Icehotel. Isen ”skördas” på våren, fraktas till Stockholm och skulpteras till unika inredningsdetaljer som tillsammans utgör årets Northbound Adventure.
Drinkarna är inspirerade av de svenska landskapen och serveras i  glas av ren is från Torne älv.

Icebar by Icehotel i Stockholm. Icebar by Icehotel i Stockholm.

Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige - på Icebar i Stockholm. Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige - på Icebar i Stockholm.

Det svenska landskapet på ett helt nytt sätt i minusgrader. Det svenska landskapet på ett helt nytt sätt i minusgrader.

 Icebar by Icehotel är byggt av isblock från Torne älv. Icebar by Icehotel är byggt av isblock från Torne älv.

Drinkarna är inspirerade av de svenska landskapen och serveras i  glas av ren is från Torne älv. Drinkarna är inspirerade av de svenska landskapen och serveras i glas av ren is från Torne älv.Nordic C Hotel erbjuder 367 hotellrum, 11 möteslokaler, bar och restaurang på Vasaplan i Stockholm city. Verksamheten arbetar konsekvent med miljöledningssystemet ISO 14001.

Nordic C Hotel var det första hotellet i världen att erbjuda en permanent isbar året om. Icebar by Icehotel har sedan öppningen 2002 erbjudit en spektakulär isdesign och haft en konstant innetemperatur på sju minusgrader. 

Taggar

Artikel Artiklar

 

Verksamheter till försäljning