Denna sida innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktar sig endast till dig som har fyllt 25 år.


Gå vidare till hemsidan

 
 

Motörhead lanserar en premiumrom

 
Motörhead lanserar en premiumromMotorhead mörk rom lanseras i Sverige. Brittiska Motörhead slår sig in i romsegmentet med en mörk dominikansk sipping rom som lanserades i Sverige 1 december. Det sker genom Motörhead Premium Dark Rum som fick högst poäng av totalt 54 olika sorter i Systembolagets blindprovning.

Mörk rom är en av de spritsorter som ökat mest i Sverige under de senaste tre åren. 
Det gäller speciellt för sipping rum som helst avnjuts ren, rumstempererad eller lätt kyld. Nu lanserar det brittiska rockbandet Motörhead sin egen mörka rom.

Motörhead var länge ett av världens mest inflytelserika rockband och sångaren Lemmy Kilmister är en av rockens största legender någonsin. Än idag lever Motörheads musik, uttryck och attityd vidare i allt från heavy metal, hårdrock och blues till pop. I mer än ett decennium var svenske Mikkey Dee trummis i trion, ända fram till Lemmy Kilmisters bortgång. Bandet tog tillsammans fram en egen Motörhead whisky och vodka samt öl och vin.

– Idéen om en Motörhead rom har levt med oss i flera år, därför valde vi att också färdigställa projektet. Målet var alltid att skapa en mörk lagrad rom med riktigt hög kvalitet, säger Mikkey Dee från Motörhead. När vi skapar drycker handlar allt om rock’n’roll, smak och hantverk.

Motörhead Premium Dark Rom tillverkas på Dominikanska Republiken som är ett av världens främsta länder för romtillverkning. Lagringen sker på amerikanska bourbonfat i åtta år i ett solerasystem som ger en rundare och fylligare rom med konsekvent hög kvalitet.

Motörhead Rom är en smakrik mörk ekfatslagrad rom med balanserad sötma och tydliga inslag av fat, arrak, vanilj och torkad frukt. 

Fakta
Producent: Götene Vin & Spritfabrik AB
Leverantör: Brands For Fans Sweden AB
Alkoholhalt: 40,0 %
Ursprung: Dominikanska Republiken
Systembolagets fasta sortiment
Pris: 369 krOm Brands For Fans
Brands For Fans är ett svenskt företag på en global arena, ledande inom försäljning och marknadsföring av alkoholdryck producerad med och av artister. Genom nära samarbete med band/artister som Ghost, Hammerfall, In Flames, Jonas Åkerlund, Motörhead, Mustasch, Plura, Rammstein, Scorpions, Slayer, Status Quo och Sweden Rock Festival lanseras produkter för både rockpublik som dryckesintresserade.


Av: Annika Rådlund

Taggar

Rom Produktnyheter