Möja Värdshus & Bageri öppnar igen efter omfattande renovering
5 Jun 2020
Igår, den 4 juni, öppnade Möja Värdshus & Bageri i Stockholms Skärgård upp i ny regi, och med nya förutsättningar för att bedriva året-runt-verksamhet.
Fastigheten har de senaste fem månaderna genomgått
en omfattande renovering i syfte att gynna hela Möjas turistnäring och erbjuda
ett helhetserbjudande,
tillsammans med Möja Vandrarhem.
I samband med att de nya fastighetsägarna, Martina och Alex Tengvall, tog över fastigheten i januari i år påbörjades arbetet med att förvandla Möja Värdshus & Bageri i Stockholms yttre skärgård. Paret som själva har landställe på Möja har under årens lopp sett verksamheter komma och gå. När möjligheten att förvärva fastigheten dök upp hade de en klar syn på hur de ville återskapa en av Möjas viktigaste knutpunkter.
I samråd med Cesar och Klara Grivans, som ska driva Möja Värdshus & Bageri, har sedan projektet fått växa fram. De äger och driver sedan fyra år tillbaka Möja Vandrarhem vilket vann guld som gästernas favorit i STF (Sveriges Turistförening) ”Årets kudde 2019”.
–Vi kommer äntligen att kunna erbjuda våra gäster en helhetslösning med såväl mat som boende året runt där vi kan anpassa lokalerna efter storlek på sällskap. Sommartid vill vi satsa ännu mer på bageriverksamheten för att locka fler besökare till Möja och samtidigt hålla en tradition vid liv då man bakat bröd på bageriet sedan 1951,”säger Klara Grivans, Möja Värdshus & Bageri.
Cesar och Klara bor sedan ett par år permanent på Möja och Cesars släkt har varit verksamma på ön sedan 1700-talet. Cesar har tidigare arbetat inom familjeföretaget med varumärkena Babyland, Babyproffsen och Barnens Hus i portföljen medan hustrun Klara de senaste 20 åren arbetat inom förlags- och mediebranschen. Att driva vandrarhem och restaurang har varit
parets gemensamma dröm.
Köket ska erbjuda svenska sommarklassiker såsom SOS tallrik, toast skagen och rimmad lax, blandat med andra favoriter såsom exempelvis fish ’n chips och kroppkakor.
–Det ska finnas något för alla, oavsett plånbok eller kostavvikelse.
I bageriet kommer, förutom välkända Möjalimpan, andra klassiker tillbaka däribland wienerlängderna och småkakor som hör sommaren till.
–Trots att vi öppnar vår verksamhet i en tid av ovisshet känner vi oss hoppfulla inför sommaren. Vi är säkra på att många Stockholmare kommer att söka sig ut i skärgården och då gäller det att vi kan möta dem på ett säkert och tryggt sätt. Vi håller tummarna för fint väder vilket möjliggör för servering utomhus, samtidigt som vi väljer att öppna med färre antal bord i själva matsalen, avslutar Klara Grivans.
Fakta:
Möja Värdshus & Bageri ligger i en klassisk villaträdgård i samhället Berg och öppnar för säsongen den 4
juni. Fram till och med den 21 juni håller verksamheten öppet torsdag till söndag. Därefter är det öppet dagligen till och med den 30 augusti. Bageriet kommer att sälja bröd, bullar och kakor direkt från plåtarna via bageriets entré, mittemot restaurangen.
Matsal: 44 sittplatser
Barsittning: 16 platser
Trädgården: 75 sittplatser
I samband med att de nya fastighetsägarna, Martina och Alex Tengvall, tog över fastigheten i januari i år påbörjades arbetet med att förvandla Möja Värdshus & Bageri i Stockholms yttre skärgård. Paret som själva har landställe på Möja har under årens lopp sett verksamheter komma och gå. När möjligheten att förvärva fastigheten dök upp hade de en klar syn på hur de ville återskapa en av Möjas viktigaste knutpunkter.
I samråd med Cesar och Klara Grivans, som ska driva Möja Värdshus & Bageri, har sedan projektet fått växa fram. De äger och driver sedan fyra år tillbaka Möja Vandrarhem vilket vann guld som gästernas favorit i STF (Sveriges Turistförening) ”Årets kudde 2019”.
–Vi kommer äntligen att kunna erbjuda våra gäster en helhetslösning med såväl mat som boende året runt där vi kan anpassa lokalerna efter storlek på sällskap. Sommartid vill vi satsa ännu mer på bageriverksamheten för att locka fler besökare till Möja och samtidigt hålla en tradition vid liv då man bakat bröd på bageriet sedan 1951,”säger Klara Grivans, Möja Värdshus & Bageri.
Cesar och Klara bor sedan ett par år permanent på Möja och Cesars släkt har varit verksamma på ön sedan 1700-talet. Cesar har tidigare arbetat inom familjeföretaget med varumärkena Babyland, Babyproffsen och Barnens Hus i portföljen medan hustrun Klara de senaste 20 åren arbetat inom förlags- och mediebranschen. Att driva vandrarhem och restaurang har varit
parets gemensamma dröm.
Köket ska erbjuda svenska sommarklassiker såsom SOS tallrik, toast skagen och rimmad lax, blandat med andra favoriter såsom exempelvis fish ’n chips och kroppkakor.
–Det ska finnas något för alla, oavsett plånbok eller kostavvikelse.
I bageriet kommer, förutom välkända Möjalimpan, andra klassiker tillbaka däribland wienerlängderna och småkakor som hör sommaren till.
–Trots att vi öppnar vår verksamhet i en tid av ovisshet känner vi oss hoppfulla inför sommaren. Vi är säkra på att många Stockholmare kommer att söka sig ut i skärgården och då gäller det att vi kan möta dem på ett säkert och tryggt sätt. Vi håller tummarna för fint väder vilket möjliggör för servering utomhus, samtidigt som vi väljer att öppna med färre antal bord i själva matsalen, avslutar Klara Grivans.
Fakta:
Möja Värdshus & Bageri ligger i en klassisk villaträdgård i samhället Berg och öppnar för säsongen den 4
juni. Fram till och med den 21 juni håller verksamheten öppet torsdag till söndag. Därefter är det öppet dagligen till och med den 30 augusti. Bageriet kommer att sälja bröd, bullar och kakor direkt från plåtarna via bageriets entré, mittemot restaurangen.
Matsal: 44 sittplatser
Barsittning: 16 platser
Trädgården: 75 sittplatser
5 Jun 2020
Relaterade artiklar
Mest lästa
Tidningen
Prenumerera och ta del av branschnyheter, analyser, nya projekt, affärer och människorna bakom.
Läs mer
-
Mässan FFCR hyllar innovativa produkter i tävlingen Innovation Awards
”Vi är oerhört stolta över att lansera Innovation Awards – en tävling som sätter fokus på framtidens produkter och tjänster"
-
Nordic Seafood Summit arrangeras
Här möts hela sjömatsbranschen för framtidens möjligheter
-
Fem i topp - Mest lästa artiklarna 2024
Detta är de mest klickade artiklarna under året:
-
Max lanserar en hyllad Brooklyn- burgare
"Det här måste vi ta hem till Sverige”
-
Regeringen går vidare med förslaget om gårdsförsäljning av alkohol
Regeringens förslag innebär att:
-
Byggstart för Hotell Polishuset
"Det är en mycket vacker byggnad med stora egenvärden, inte minst dess historia som polishus"
-
Fastfood & Café & Restaurant Expo arrangeras i Stockholm
Nytt för i år är "Flavour Journeys"